Kaip praneša Lietuvos sunkiosios atletikos federacija (LSAF), dėl pasikeitusių ADAMS (antidopingo administravimo ir valdymo sistema) taisyklių keletą dienų pavėluota užpildyti Lijanos Jakaitės (svorio kategorija iki 71 kg), Gintarės Bražaitės (iki 71 kg) ir Indrės Didžklapytės (per 87 kg) anketas.

Lietuvėms dalyvauti pirmenybėse neleista.

Įdomu, jog pernai dėl tos pačios priežasties į pasaulio pirmenybes Ašchabade (Turkmėnija) neišvyko daugiau nei septynios dešimtys sportininkų, daugiausia – iš Okeanijos šalių.

Tuomet laiku duomenis ADAMS sistemoje deklaravusi LSAF iš kolegų klaidos nepasimokė.

„Rugsėjo pabaigoje Tailande vyks pasaulio čempionatas. Tikimės, kad čia mūsų merginos dalyvaus ir gerai pasirodys“, – cituojamas LSAF prezidentas ir rinktinės treneris Bronislavas Vyšniauskas.

Lietuvai Gruzijoje atstovaus šeši sunkiaatlečiai: Irmantas Kačinskas (iki 89 kg), Tomas Ličinchai (iki 96 kg), Laurynas Antanaitis (iki 96 kg), Žygimantas Stanulis (iki 102 kg), Arnas Šidiškis (iki 102 kg) ir Sergejus Lichovojus (iki 109 kg).

„Geriausių rezultatų tikimės iš Ž. Stanulio ir A. Šidiškio. Norėtume, kad jie abu patektų į geriausiųjų dešimtukus. S. Lichovojus ir daugkartinis Europos čempionas Ž. Stanulis varžybose dalyvaus po traumų, tad nėra geriausios savo sportinės formos. I. Kačinskas gali kovoti dėl 12-16 vietų, S. Lichovojus – dėl 8-16 vietų, L. Antanaitis ir T. Ličinchai turėtų patekti į šešioliktukus. Jei tai pavyktų, būtų gana sėkmingi startai. Mes šiose varžybose labai didelių tikslų sau nekeliame, mums svarbu jose dalyvauti dėl olimpinės įskaitos“, – komentavo B. Vyšniauskas.

Primename, kad Lietuvos rinktinei dar ilgai neatstovaus jos lyderis Aurimas Didžbalis, kuris dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuotas aštuoneriems metams.

27-erių sportininkas grįžti ant varžybų pakylos galės tik 2026-aisiais, kai bus 34-erių.

Lietuvos sunkiaatlečių startų Europos čempionate tvarkaraštis:

Irmantas Kačinskas – balandžio 11 d. 09.15 val.
Tomas Ličinchai – balandžio 11 d. 11.15 val.
Žygimantas Stanulis – balandžio 11 d. 21.30 val.
Arnas Šidiškis – balandžio 11 d. 21.30 val.
Sergejus Lichovojus – balandžio 12 d. 07.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)