Vyrų varžybose – septynių setų trileriai

Kaip ir buvo tikėtasi, dramatiška kova vyko vyrų tarpe. Čia net keletas sportininkų pretendavo į aukščiausios prabos apdovanojimus, o A. Udra per plauką nuo iškritimo buvo dar pusfinalyje. Jame jis po dramatiškos kovos 4:3 (13:15, 11:6, 14:16, 11:7, 5:11, 11:7, 13:11) įveikė 2014 metų šalies čempioną Arnoldą Domeiką. Kitame pusfinalyje talentingas 15-metis Lietuvos žaidėjas Medardas Stankevičius 4:2 (11:7, 11:6, 11:5, 15:17, 5:11, 11:6) įveikė Matą Vilką.

Finalas buvo tikra čempionato puošmena. Po atkaklios ir permainingos kovos A. Udra 4:3 (11:9, 11:8, 6:11, 11:9, 5:11, 9:11, 11:4) įveikė M. Stankevičių ir iškovojo aukso medalį.

„Šiemet apginti titulą buvo labai sunku. Jau grupės varžybose turėjau problemų, o pusfinalyje prieš A. Domeiką laimėjau septintajame sete 13:11. Tas susitikimas galėjo pasisukti bet kaip. Finale, kai Medardas žaisdavo greitai, man buvo sunku adaptuotis prie jo. Lemiamame sete daugiau žaidžiau į vidurį ir pavyko pasiekti pergalę, bet Medardo perspektyvos tikrai labai geros“, - po finalo pasakojo A. Udra.

Nors ir pralaimėjo finale, M. Stankevičius nebuvo nusivylęs rezultatu.

„Skaudu pralaimėti, bet ir antra vieta yra gera. Nors sakoma, kad geriau laimėti trečią nei būti antram, bet dar jaunas esu ir viskas prieš akis. Finale palūžau psichologiškai, pabaigoje pritrūko atsargesnio žaidimo. Norėjau žaisti aštriai ir neužteko ištvermės. Vis dėlto, pernai buvau aštuntuke, o šiemet jau finale, todėl tobulėju“, - sakė M. Stankevičius. Vienas geriausių pasaulio 15-mečių stalo tenisininkų šiais metais pradės dalyvauti jaunių (16-18 metų) turnyruose.

E. Stuckytė pateisino favoritės vardą

Moterų asmeninėse varžybose neįtikėtiną žygį surengė viena talentingiausių savo amžiaus planetos žaidėjų Kornelija Riliškytė. Patekusi į atkrintamąsias varžybas, ji susilaukė vis didesnio sirgalių palaikymo ir skynė vieną pergalę po kitos. Ketvirtfinalyje 4:0 (11:8, 11:9, 11:5, 11:8) buvo nugalėta patyrusi Lina Martinkė, o pusfinalyje – 4:2 (11:9, 11:1, 11:6, 5:11, 8:11, 12:10) įveikta ilgametė Lietuvos moterų rinktinės narė Vitalija Venckutė.

Tik finale K. Riliškytės žygį sustabdė praėjusių metų čempionė ir viena Lietuvos moterų rinktinės lyderių Eglė Stuckytė. Ji finale iškovojo pergalę 4:1 (11:8, 7:11, 11:7, 11:8, 11:4). Ketvirtfinalyje E. Stuckytė įrodė pranašumą prieš Eglę Orlovaitę, pusfinalyje – prieš Ugnę Baskutytę.

„Sunku palyginti, kuris čempionatas buvo sunkesnis. Manau, kad pernai buvo truputį lengviau. Mane labai nustebino Kornelijos pasirodymas. Labiau džiaugiuosi dėl jos pasirodymo, nei savo pergale. Smagu, kad ji finale stengėsi, kovojo, - kalbėjo E. Stuckytė. - Aš šiuo metu nesu geros formos, todėl tikiuosi, kad iki pasaulio čempionato pavyks pagerinti žaidimą. Tikiuosi, kad pasaulio čempionate pavyks gerai sužaisti su rinktine ir pelnyti nemažai reitingo taškų“.

K. Riliškytė po čempionato prisipažino, kad sidabro medalis viršijo jos lūkesčius. „Tikrai nesitikėjau patekti į finalą. Gerą žaidimą lėmė susikaupimas, atsipalaidavimas bei didžiulis žiūrovų palaikymas. Dabar svarbiausia nenuleisti rankų ir toliau žaisti bei tobulėti“.

Netikėti rezultatai suteikė galvos skausmo rinktinės treneriams

Apibendrindamas čempionatą, Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša teigė, kad puikus Lietuvos jaunųjų sportininkų pasirodymas suteikė daug vilčių ateičiai, bet uždavė klausimų rinktinės treneriams.

„Didžiausias netikėtumas buvo Kornelijos patekimas į finalą. Jai tik prieš porą savaičių sukako 13 metų. Ji su savo seserimi Emilija sportuoja profesionaliai ir patenka Europos talentų grupę, bet mes galvojome, kad į atlapus moterims jos kibs tik po metų. E. Stuckytė ir turėjo laimėjo, nes jos meistriškumas kur kas aukštesnis. Po truputį tikėjomės, kad Medardas jau gali kovoti su vyrais. Finalas papuošė visas varžybas ir pamatėme, kas tas stalo tenisas. A. Udra yra labai patyręs sportininkas, žaidžiantis Vokietijoje“, - kalbėjo R. Balaiša.

Po šio čempionato bus komplektuojamos Lietuvos rinktinės, kurios dalyvaus po mėnesio vyksiančiame pasaulio komandiniame čempionate Malaizijoje. Lietuvos vyrams keliamas uždavinys iš trečiojo diviziono pakilti į antrąjį, o moterims - išsilaikyti antrajame.

„Dabar vyks rinktinės komplektacija. Vienas geriausių Lietuvos vyrų žaidėjų Tomas Mikutis dėl akies operacijos ir netinkamos dangos negalėjo žaisti Vilniuje, todėl teks spręsti dilemą. Medardas jau išsikovojo vietą rinktinėje, o pas moteris bus sprendžiama dėl jaunosios Riliškytės. E. Stuckytė ir Rūta Paškauskienė turi garantuotas vietas, o dėl likusios vietos dar bus tariamasi“, - pridūrė R. Balaiša.

Moterų dvejetų varžybų finale U. Baskutytės ir V. Venckutės pora 3-0 (13:11, 11:5, 11:9) įveikė Auksės Gecevičiūtės ir Andželikos Petrauskienės duetą.

Vyrų dvejetų čempionais tapo Matas Skučas ir Matas Vilkas. Jiems be žaidimo buvo įskaityta pergalė prieš A. Udrą ir Kęstutį Žeimį.

Mišrių dvejetų varžybų finale Aistės Macaitės ir Alfredo Udros pora 3:0 (11:8, 11:4, 11:7) įveikė A. Domeikos ir E. Orlovaitės duetą.

Lietuvos stalo teniso čempionate varžėsi po 32 vyrus ir moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)