LTS vadovų kvietimu į Lietuvą atvykęs P.Hjertquistas Vilniuje apžiūrėjo vietas, kuriose būtų galima surengti aukšto lygio tarptautinius sporto renginius: "Siemens" areną, Ledo rūmus, "Teniso pasaulio" ir Sereikiškių parko teniso aikštynus, taip pat susipažino su sporto, pramogų ir verslo centru "Forum Palace", domėjosi viešbučiais, sporto renginių rėmimo sistema.

P.Hjertquistas Eltai sakė, kad jau kitais metais mūsų šalies sporto gerbėjai gali sulaukti pačių ryškiausių pasaulio žvaigždžių. Anot IMG viceprezidento, juos labai domina Lietuva ir kitos Baltijos šalys. "Laukia daug darbo. Kiekviena rinka yra skirtinga. Tikiuosi, kad bendradarbiaujant su vietos sporto organizacijomis pavyks įgyvendinti ne vieną projektą", - teigė P.Hjertquistas.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Liutauras Radzevičius sakė, kad su svečiu jau kalbėta apie parodomąsias teniso varžybas, kuriose jėgas su žvaigždėmis galėtų išbandyti pirmoji Lietuvos raketė Lina Stančiūtė ar talentingasis Ričardas Berankis. Beje, 206-ąją vietą pasaulio reitinge užimančią L.Stančiūtę IMG pakvietė savaitės stažuotei prestižinėje Nicko Bollettieri teniso akademijoje.

Pernai Estijoje kartu su IMG buvo surengtas teniso mačas, kuriame susitiko praėjusių metų atvirojo Prancūzijos čempionato nugalėtoja rusė Anastasija Myskina ir pirmoji Estijos raketė Maret Ani. Šią dvikovą stebėjo šeši tūkstančiai žiūrovų. Šiemet Estijoje rengiamas legendinio Švedijos tenisininko Matso Wilanderio ir pirmosios Estijos raketės Maito Kunnapo mačas.

Susitikime su P.Hjertquistas, be L.Radzevičiaus, dar dalyvavo LTS Garbės prezidentas Darius Mockus, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Liutauras Varanavičius, Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Rolandas Bučys ir "Teniso pasaulio" aikštyno direktorius Tadas Lenkutis.

Su prestižinių sporto renginių organizatore IMG kompanija bendradarbiauja daugelis sporto garsenybių - daugkartinis pasaulio "Formulės-1" lenktynių čempionas Michaelis Schumacheris, futbolininkas Ronaldo, tenisininkės Lindsay Davenport, Marija Šarapova, seserys Serena ir Venus Williams, tenisininkai Carlosas Moya, Timas Henmanas, krepšininkas Vince'as Carteris, ledo ritulininkas Jaromiras Jagras, golfo žaidėjas Tigeris Woodsas ir kiti. IMG kompanija 30-yje pasaulio šalių turi 70 atstovybių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją