Savo ritminį šokį A. Reed ir S. Ambrulevičius atliko pagal Elderbrooko, „Glass Animals“ ir Kurdo Mavericko kūrinių ištraukas.

Marie-France Dubreuil, Patrice'o Lauzono ir Romaino Haguenauer treniruojamas duetas išvengė didesnių klaidų, nors nepasiekė ir savo galimybių ribų.

Lietuvos čiuožėjų pasirodymas buvo įvertintas 74,06 balo – iki pernai fiksuoto karjeros rekordo jiems trūko 1,75 balo. Bendroje rikiuotėje A. Reed ir S. Ambrulevičius įsitaisė dešimtoje pozicijoje.

Pirmą vietą okupavo ryškūs rungties favoritai, Pekino olimpiniai čempionai ir vietos publikos numylėtiniai Gabriella Papadakis bei Guillaume'as Cizeronas, siekiantys jau penkto planetos čempionų titulo. Lygių neturinti Prancūzijos pora eilinį kartą pagerino pasaulio rekordą, už ritminį šokį užsitarnavusi 92,73 balo.


Antri žengia amerikiečiai Madison Hubbell ir Zachary Donohue (89,72), trečias – dar vienas JAV tandemas Madison Chock ir Evanas Batesas (87,51), ketvirti – italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (84,22).

Teisę pademonstruoti laisvąjį šokį pelnė 20 daugiausiai balų penktadienį surinkusių porų iš 31. Antroji varžybų dalis laukia šeštadienį, nuo 18.05 val. Lietuvos laiku.

27-erių A. Reed ir 29-erių S. Ambrulevičius kartu šoka nuo 2017 metų, o pernai pakilo aukščiausiai karjeroje, pasaulio čempionate užėmę 15-ą vietą.

Pora nedalyvavo vasarį vykusiose Pekino olimpinėse žaidynėse, nes amerikietei A. Reed nebuvo suteikta Lietuvos pilietybė.

Ypatingo dėmesio penktadienį susilaukė ukrainiečių pora Aleksandra Nazarova ir Maksimas Nikitinas.

Iš bombarduojamo Charkovo į Torunę (Lenkija) treniruotis persikėlęs duetas skambant tautietės daininkės Jamalos dainai „1944“ šoko vietoje puošnių sceninių rūbų apsivilkę paprastus geltonos ir mėlynos spalvų marškinėlius.

Pasibaigus pasirodymui Monpeljė publika Ukrainos duetui plojo atsistojusi dar ir po to, kai čiuožėjai nulipo nuo ledo. Bendroje įskaitoje jie užėmė 16-ą vietą (67,70 balo).

Kol kas Monpeljė išdalintas vienintelis medalių komplektas. Ketvirtadienį porų varžybose auksu pasipuošė amerikiečiai Alexa Knierim ir Brandonas Frazieras, prieš tai tapę Pekino olimpinių žaidynių vicečempionais.

Antrą sezoną kartu čiuožiančiam duetui tai buvo pirmas apdovanojimas pasaulio pirmenybėse, o visai JAV rinktinei – pirmas medalis porų varžybose per pastaruosius 20 metų.

Aukščiausią istorijoje vietą Japonijai iškovojo Riku Miura ir Ryuichi Kihara, pelnę sidabrą, bronza atiteko kanadiečiams Vanessai James ir Ericui Radfordui.

Penktadienį vakare paaiškės moterų varžybų prizininkės, šeštadienį – vyrų ir šokių ant ledo čempionai.

Primename, kad pasaulio čempionatas vyksta be Rusijos ir Baltarusijos čiuožėjų bei teisėjų, kurie buvo suspenduoti prasidėjus karui Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)