Vieno iš didžiausių vasaros sportinių šokių turnyro nugalėtojais tapo 2019 metų Lietuvos ir Europos čempionai, šiais metais nei vieno pralaimėjimo varžybose nepatyrę Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė iš Kauno „Kaspino“ sportinių šokių klubo. Vilniaus „Dileksai“ ir Kauno „Editos Daniūtės šokių studijai“ atstovaujantys Lietuvos vicečempionai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva užėmė penktąją vietą.

E. Sodeikos ir I. Žukauskaitės pergalė Italijoje buvo užtikrina – šokėjai laimėjo visus penkis programos šokius, o V. Lacitis ir V. Golodneva tik per mažiau nei vieną balą atsiliko nuo ketvirtąją vietą užėmusių Rusijos sportininkų. Šiuo metu Lietuvos čempionai užima pirmąją vietą pasaulio suaugusiųjų standartinių šokių reitinge, o vicečempionai – penktąją. Pasaulio reitingo lentelėje yra beveik 2200 porų.

Pergalė šio savaitgalio varžybose – ne vienintelis džiugus įvykis geriausių Lietuvos klasikinių šokių šokėjų gyvenime: liepos 6 d., Valstybės ir Tautiškos giesmės dienos proga, prezidentė Dalia Grybauskaitė Evaldą Sodeiką ir Ievą Žukauskaitę apdovanojo Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Kaip teigė šokėjai, vasarą laiko atostogoms jie nebeturės – dar vienos atsakingos „Grand Slam“ serijos varžybos laukia rugpjūčio mėnesio viduryje Vokietijos Štutgarto mieste, o pats atsakingiausias sezono startas – lapkričio 30-ąją dieną Vilniuje vyksiantis pasaulio čempionatas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)