Profesionalų standartinių šokių pasaulio čempionate Kanados Toronto mieste startuosiantiems Vaidotui ir Veronikai Lacičiams šis pasaulio čempionatas yra antrasis profesionalų gretose. Pirmajame, vykusiame 2021 m. Dubajuje, duetas iškovojo bronzą. Tačiau po triumfo šių metų Vokietijos atvirajame čempionate Štutgarte, kur V. ir V. Lacičiams nebuvo lygių, jie laikomi ir varžybų Kanadoje favoritais.

Tuo tarpu jaunimo Lotynų Amerikos šokių sportininkai, šiuo metu kaip tik keliaujantys į Armėnijos sostinę Jerevaną, gali tikėtis labai įdomaus čempionato. Jaunimo grupėje, kuomet yra ribojamas amžius, favoritai nuolat keičiasi, vyresnėms poroms išeinant į suaugusiuosius.

Šių metų šalies čempionai Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė jau yra iškovoję pasaulio čempionato sidabrą pernai 10 šokių disciplinos varžybose ir ketvirtąją vietą planetoje Lotynų Amerikos šokių varžybose. Tiesa, 2021 m. pora šoko jaunesnėje amžiaus grupėje, o Jerevane bus vieni jauniausių dalyvių.

Jerevane startuosiantys Lietuvos čempionato bronzos medalių laimėtojai Valerij Šylo ir Smiltė Kozlovskytė jaunimo grupėje šoka jau trečius metus. Atstovauti Lietuvai duetas į Europos čempionatą vyksta pirmąjį kartą. Nepaisant šiokio tokio debiutinio jaudulio, tiek K. Kūra ir E. G. Valiūnaitė, tiek V. Šylo ir S. Kozlovskytė teigė pasiruošę ir besijaučiantys užtikrintai; šokėjai tikisi, kad Europos čempionate pavyks sušokti labai gerai.

Išlydėdama sportininkus, LSŠF generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė sakė, kad intensyvus šokėjams ne tik spalis – lapkričio ir gruodžio mėnesiais taip pat bus atsakingų startų, o ir rugsėjį šalies šokėjai džiugino savo pasirodymais.

„Sezoną pradėjome labai stipriai. Jo pradžioje buvo surengta treniruočių stovykla, o pasaulio reitingo varžyboms prasidėjus, mūsų šokėjai iš užsienio varžybų parvežė daug medalių. Gerus rezultatus demonstruoja mūsų suaugusieji standartinių šokių šokėjai Marko Bodini ir Kristina Charitonovaitė (neseniai vietoje Marko gimtosios Italijos pradėję atstovauti Kristinos gimtajai Lietuvai), Georgy Kalašnikov ir Domilė Šemeškevičiūtė, Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė, Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė. Lotynų Amerikos šokių suaugusiųjų grupėje medalius pasaulio reitingo varžybose šį rudenį jau iškovojo po traumos ant parketo sugrįžę Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė.

Jaunimo amžiaus grupėje savo laimėjimais užsienio varžybose net kelis kartus nudžiugino Edvardas Mašaro ir Gabija Lapševičiūtė, Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė, Pijus Palskys ir Ugnė Makarskaitė, Nojus Mažūnavičius ir Agita Banytė, Ivan Smirnov ir Guostė Grikštaitė, Valerij Šylo ir Smiltė Kozlovskytė. Jaunimo iki 21 m. kategorijoje užsienio varžybose medalius iškovojo Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė, Aleksandr Katalov ir Ieva Matulevičiūtė, Erikas Rutavičius ir Aneta Zenovič.

Dar tarp jaunesnių – jaunių II ir jaunių I amžiaus grupių sportininkų – tarptautinėse varžybose užsienyje stipriai sezoną pradėjo Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė, Gustas Beinoras ir Vėja Beniušytė, Neidas Lenkaitis ir Izabelė Žymančiūtė, Povilas Dovydaitis ir Emilija Karaliūtė, Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė, Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė, Adrijus Kasiulis ir Vanesa Šustikaitė, Arianas Eismontas ir Emilija Chmeliova.

Vyresnieji – mūsų senjorai – taip pat šį rudenį jau puošėsi medaliais pasaulio reitingo varžybose: Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė, Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė, Audrius Blažys ir Erika Blažienė, Nerijus Stukas ir Laura Montvilaitė.

Visi šie sportininkai, kuriuos išvardinau, laimėjo medalius pasaulio reitingo varžybose užsienyje. Europos vaikų ir jaunių reitinguose puikiai sekėsi Kristupui Mlinskui ir Liepai Rudnickaitei, Aleksandr Kutskij ir Urtei Pabrėžaitei, Kajui Astrauskui ir Kamilei Tkačenko.

Svarbu, kad rudenį mes ir patys Lietuvoje jau surengėme dvejas pasaulio reitingo varžybas – Klaipėdoje ir Kaune, kur būrys Lietuvos šokėjų pademonstravo gerą šokį, užėmė aukštas vietas ir pagerino pasaulio reitingo pozicijas. Dar dvejas toks varžybas – Kaune ir Vilniuje – surengsime iki metų pabaigos.

Ir taip – šiame sezone jau turime pasaulio čempionato medalį. Sidabras iškovotas jaunimo iki 21 m. amžiaus standartinių šokių varžybose. Savo pasirodymu čia nudžiugino Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė, kurie taip pat suspėjo tapti ir pasaulio 10 šokių disciplinos pasaulio čempionato finalininkais – Nyderlanduose vykusiose varžybose buvo penkti.

Tad iš čempionatų Kanadoje ir Armėnijoje mes – visa sportinių šokių bendruomenė – laukiame pačių geriausių naujienų.“ – kalbėjo LSŠF generalinė sekretorė D. Gornatkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją