Daugumai jų nesudarė problemų kiek pakeista jungtinė bėgimo ir šaudymo rungtis, tačiau jojimo varžybose naujos Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovė federacijos (UIPM) įvestos taisyklės pakišo koją net 11 vyrų ir 16 moterų, tarp kurių buvo ir keturi lietuviai: D. Vaivada, I. Serapinaitė, G. Venčkauskaitė ir A. Tamašauskaitė - jie šioje rungtyje taškų nepelnė.

„Iki šių metų sportininkai jojimo rungtyje anksčiau laiko baigdavo pasirodymą, jei prieš kliūtį su žirgu sustodavo 6 kartus. Dabar pakanka keturių nepavykusių bandymų peršokti kliūtį, ir sportininkas laisvas“, - naujoves Lietuvos žinioms“ komentavo rinktinės treneris Jurijus Moskvičiovas.

Pasak jo, taisyklės pakeisto dėl to, „kad sportininkas pats nesikankintų, kad nekankintų žirgo ir žiūrovų - jei penkiakovininkas nesusitvarko su žirgu, vadinasi, raitelis to vertas“.

J. Moskvičiovo teigimu, permainoms šiuolaikinėje penkiakovėje galo nematyti, informuoja „Lietuvos žinios“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją