Taip dienraščiui „Kauno diena“ teigė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės (LŠPE) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Lietuvos atstovai balsavimo metu nekerštavo Rusijai.

„Į faktą, kad Rusijon išvažiavo D. Rimšaitė, nekreipėme dėmesio. Nesilaikome principo „akis už akį“. D. Rimšaitė išvažiavo, ištekėjo, V. Aminovas į šį reikalą įsisuko kiek vėliau. UIPM leido Donatai atstovauti Rusijai, ji yra šios šalies pilietė, o mes juk civilizuoti žmonės. Nenorime nusileisti iki tokio lygio, kad kerštautume balsuodami prieš“, - „Kauno dienai“ paaiškino V. Kalininas.

LŠPF generalinio sekretoriaus teigimu, V. Aminovas labai svariai prisideda prie šiuolaikinės penkiakovės klestėjimo.

Lazeriniai ginklai bus naudojami Londono olimpiadoje

Pasibaigus šiuolaikinės penkiakovės varžybų sezonui Lietuvos atstovai sulaukė žinių, kurios turėjo patikti ne visiems - nekart mūsiškiams strigę lazeriniai ginklai į šią sporto šaką atėjo ilgam. Edvinas Krungolcas ir Justinas Kinderis šį sezoną nesyk keikė lazerinius pistoletus, bet geriausiems šalies penkiakovininkams dar teks šaudyti tokiais ginklais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nicoje vykusiame UIPM kongrese nutarta, kad šiemet pirmąkart oficialiose varžybose naudota lazerinė įranga pasiteisino. Šiais ginklais bus šaudoma ir Londono olimpinėse žaidynėse. Už tai kongrese ranką pakėlė ir vienas Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės vadovų V. Kalininas.

„Reikia laiko, kad nuo „Žigulių“ pereitum prie „Mercedes“. Turime būti šiuolaikiški - prisitaikyti prie lazerinių ginklų“, - „Lietuvos rytui“ sakė V. Kalininas.

Kol kas iš Lietuvos penkiakovininkų vienintelė Laura Asadauskaitė jau turi garantuotą vietą Londono olimpiadoje, o kiti galimybių ten patekti dar turės kitąmet.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją