Vyrų rinktinė neprilygino turkams. Gana greitai išryškėjo tarptautinio didmeistrio (GM) Aleksandro Ipatovo (2652) pranašumas prieš tarptautinį meistrą (IM) Tomą Laurušą (2437). GM Šarūnas Šulskis (2519) neatsilaikė prieš GM Mustafą Yilmazą (2616). Lygiosiomis savo partijas baigė GM Eduardas Rozentalis (2565) ir penkiolikmetis Paulius Pultinevičius (2351), žaidę atitinkamai prieš Draganą Solaką (GM, 2635) ir Emre Caną (GM, 2565).

Paskutiniame rate vyrai susitiks su tradiciškai pajėgia Kazachstano ekipa. P. Pultinevičiui iki tarptautinio meistro normos trūksta lygiųjų su GM Anuaru Ismagambetovu (2542).

Moterų rinktinės mačas prieš Izraelį klostėsi itin dramatiškai. Situacija keitėsi tai vienos, tai kitos komandos naudai. Neapsiėjo ir be teisėjų įsikišimo. IM Deimantė Daulytė nepastebėjo triskart pasikartojančios pozicijos ir jos varžovė pasiekė lygiąsias. Daivos Batytės oponentė lygiųjų reikalavo ne pagal taisykles, todėl Lietuvos sportininkei buvo pridėtos dvi minutės. Tiesa, ta partija vis tiek baigėsi taikiai. Ketvirtą pergalę iš eilės pasiekė GM Viktorija Čmilytė-Nielsen, o tarptautinė moterų meistrė Salomėja Zaksaitė nesėkmingai sužaidė partijos vidurį ir patyrė pralaimėjimą.

Paskutiniame ture Lietuvos ekipa susitiks su Filipinų šachmatininkėmis. Nepaisant tik 46 reitingo, filipiniečių nenuvertinti prašė mūsų rinktinės kapitonas Vaidas Sakalauskas.

„Varžovės yra įveikiamos, tačiau jų negalima nuvertinti, - kalbėjo tarptautinis meistras. - Jų dabartiniai reitingai labai skiriasi nuo realių, o trečiame ture Filipinai nugalėjo galingą Gruzijos komandą 2,5:1,5.“

Po 10-ies turų Lietuvos vyrų rinktinė užima 44-ą vietą iš 181-os, o moterys rikiuojasi 19-oje vietoje iš 140-ies.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją