Antrose tarpusavio rungtynėse lietuviai pirmavo, buvo arti pergalės, tačiau nesugebėjo išsaugoti pranašumo ir pralaimėjo paskutinėmis pratęsimo sekundėmis.

Lietuvos rinktinė pirmavo po Povilo Verenio įvarčio (06:05, AImas Fiščevas). Svečiai greitai rezultatą išlygino ir pabėgo į priekį 3:1.

Šeimininkai sušvelnino skirtumą antrame kėlinyje po Jauniaus Jasinevičiaus įvarčio (27:50), o Mindaugas Kieras trečiojo kėlinio pradžioje daugumoje rezultatą išlygino (42:13, Paulius Gintautas, Vytautas Jagelavičius).

Lietuvos rinktinę netrukus į priekį išvedė Paulius Gintautas (44:39, Danielis Bogdziulis), tačiau persvaros išsaugoti nepavyko. „Dinamo – Molodečno“ rezultatą išlygino 50-ąją minutę, o pergalę sugebėjo išplėšti paskutinią pratęsimo sekundę, kai įvartį pelnė Artūras Abmiotka (64:59).

„Apmaudus pralaimėjimas, tačiau to nesureikšminame. Ruošiamės po savaitės vyksiančiam čempionatui, laukiame visų grįžtančių žaidėjų. Laukia dar vienos kontrolinės rungtynės su labai pajėgia Lenkijos rinktine, o pasaulio čempionate jau pirmosios rungtynės mums kaip mažasis finalas, kuris parodys, ko galim tikėtis čempionate. Tad dirbame ir ruošiamės taktiškai ir fiziškai“,– pralaimėjimo nesureikšmino vyriausiasis rinktinės treneris Berndas Haake.

Kitą savaitę rinktinė autobusu išvyks į Lenkiją, kur Katovicuose balandžio 14 dieną, 18.00 val. sužais kontrolines rungtynes su Lenkijos rinktine.

Čempionate Kroatijoje Lietuvos rinktinės varžovais bus:

Balandžio 17 d. 14:00 val. Estija
Balandžio 18 d. 14:00 val., Rumunija
Balandžio 20 d. 17:30 val., Didžioji Britanija
Balandžio 22 d. 17:30 val. Ukraina
Balandžio 23 d. 20:00 val. Kroatija

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją