Dvi savaites pasaulio čempionatui besiruošianti rinktinė ketvirtadienio vakarą 18 val. Katovicuose sužais draugiškas rungtynes su Lenkijos rinktine, kuri ruošiasi IA diviziono kovoms.

Praėjusį savaitgalį rinktinė du kartus susitiko su Molodečno „Dinamo-Molodečno“ („Ekstraliga“, Baltarusija) ir abu kartus 2:3 ir 3:4 (po pratęsimo) pralaimėjo varžovams.

Penktadienį rinktinė išvyks į Kroatiją, kur šeštadienį komandos laukia pirma treniruotė „Zagrebo“ arenoje, kurioje namų rungtynes žaidžia KHL klubas „Medveščak“.

Šiais metais šalies ledo ritulio rinktinė į pasaulio čempionatą išvyksta kaip niekada nukraujavusi.

Jei puolėjo Dainiaus Zubraus iš San Chosė „Sharks“ klubo (NHL, JAV) nedalyvavimas rinktinėje jau anksčiau buvo nuspėjamas (komanda pateko į NHL atkrintamąsias varžybas), tai vartininko Manto Armalio iš Stokholmo „Djurgardens IF“ (SHL, Švedija) sutartis su tuo pačiu „Sharks“ klubu vainikavo besitęsiančią problemų eilę. M. Armalis dažnai buvo vadinamas „puse komandos“, tad jo karjeros vingis už Atlanto iškėlė vartininko klausimą.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gera. 19-metis Artūras Pavliukovas iš Lietuvos čempionate žaidžiančio Vilniaus „Hockey Punks“ klubo lyg nujaučiant situaciją buvo antras vartininkas vasarį vykusioje olimpinėje atrankoje ir jau debiutavo rinktinėje, rungtynėse su Lenkija kėlinį gynęs vartus. Beje, gėdos savo žaidimu tikrai nepadarė. Gruodį vartininkas sėkmingai gynė U-20 rinktinės garbę Elektrėnuose ir buvo pripažintas geriausiu čempionato vartininku.

Antruoju vartininku bus Donatas Žukovas iš Elektrėnų „Energijos“, turėjęs rimtą rungtynių maratoną Baltarusijos aukščiausioje lygoje.

M. Armalio palikti vartai – ne vienintelė bėda, kelianti galvos skausmą rinktinės štabui. Gynėjai Tomas Vyšniauskas, Petras Nausėda, Justinas Vėželis (visi – Elektrėnų „Energija“) dėl traumų negalės padėti komandai.

Puolimo grandyje be D. Zubraus, nebus ir Tado Kumeliausko iš Turku TPS (Liiga, Suomija), Dariaus Pliskausko iš Peterboro „Phantoms“ (EPIHL, Didžioji Britanija), Edgaro Rybakovo iš Lydos HK „Lida (Ekstralyga“, Baltarusija), Dovydo Kulevičiaus, Andrejaus Židkovo (abu – „Energija“). Tai – du penketai, kurie garantuotai žaistų rinktinėje.

Aivaras Bendžius iš Jesenicės „HDD Jesenice“ (Slovėnijos ledo ritulio lyga, Slovėnija) prie rinktinės prisijungs Katovicuose, kadangi tik pirmadienį su klubu baigė kovas šalies čempionate, kur užėmė antrąją vietą.

Praretėjusi Lietuvos rinktinė aukštų tikslų čempionate nekelia.

„Pirmos dvejos rungtynės su Estija ir Rumunija pademonstruos, kas iškris iš diviziono. Estai mus įveikė olimpinėje atrankoje, rumunai net ir turint Zubrų mums buvo sunkus varžovas Vilniuje vykusiame čempionate, tad laukia ypatingai sunkus čempionato startas. Kuris gali nulemti ir pabaigą. Didžiosios Britanijos, Ukrainos ir Kroatijos rinktinės yra gerokai pajėgesnės už likusias tris ekipas. Laukia įdomios kovos ir aistruoliams nuo to tik smagiau“, – apie rinktinės komplektaciją kalbėjo vyriausiasis treneris Berndas Haake.

Praėjusiame čempionate Olandijoje Lietuvos rinktinė iškovojo trečiąją vietą, tokią pat užėmė ir 2014-ais vykusiame čempionate Vilniuje.

Visas Lietuvos rinktinės kovas tiesiogiai transliuos TV6 televizijos kanalas.

Čempionate Kroatijoje Lietuvos rinktinės varžovais bus:

Balandžio 17 d. 14:00 val., Estija;
Balandžio 18 d. 14:00 val., Rumunija;
Balandžio 20 d. 17:30 val., Didžioji Britanija;
Balandžio 22 d. 17:30 val. Ukraina;
Balandžio 23 d. 20:00 val. Kroatija.