Paskutinėse rungtynėse šeštadienį lietuviai Šiaulių regbio stadione po atkaklios kovos 15:18 (12:13) pralaimėjo Švedijos komandai.

Jau 3-iąją rungtynių minutę švedai surengė pavojingą ataką, kuri baigėsi nesudėtingu baudos smūgiu (0:3). Netrukus Donatas Vilimavičius turėjo galimybę rezultatą išlyginti, tačiau jo spyris nebuvo tikslus. Įsibėgėjus pirmajam kėliniui Arnas Urbonas pelnė žeminimą ir lietuviai išsiveržė į priekį 7:3. Po kelių minučių svečiai atsakė savo rezultatyviu išpuoliu (7:10). Kėlinio pabaigoje Vytaras Bloškys po gražios atakos dar sykį išvedė į priekį šeimininkus (12:10), bet pirmąją mačo dalį užbaigė tikslus švedų baudos smūgis (12:13).

Antrajame kėlinyje lietuviams nepavyko apsiginti nuo švedų atakos ir lietuvių deficitas siekė 6 taškus (12:18). Kiek vėliau D. Vilimavičius baudos smūgiu rezultatą sušvelnino, bet dar po kelių minučių Ernestui Skruibiui buvo parodyta geltona kortelė, todėl jiems teko 10 min. žaisti mažumoje.

Nors šias minutes atsilaikyti Lietuvos regbininkams pavyko, klaidos neleido surengti rezultatyvios atakos. Pačioje rungtynių pabaigoje lietuviai turėjo galimybę baudos smūgiu išlyginti rezultatą, bet kamuolys po D. Vilimavičiaus atlikto spyrio nuskriejo kelis centimetrus šalia tikslo.

Su 7 taškais Lietuvos regbininkai „Trophy“ divizione smuktelėjo į ketvirtąją poziciją, o švedai su 9 taškai pakilo į trečiąją.

Ketvirta – tokia ir yra Lietuvos regbio rinktinės pozicija „Trophy“ divizione.

Lietuvių neaplenkė paskutinė likusi ir į žemesnį divizioną iškritusi Kroatija (5 tšk.). Ji paskutinėse rungtynėse namuose 22:32 nusileido šveicarams.

Šiame „Trophy“ diviziono cikle lietuviai nugalėjo Ukrainą, bet pralaimėjo Šveicarijos ir Kroatijos komandoms.

„Trophy“ čempionės titulą jau anksčiau užsitikrinusi Šveicarija pakilo į aukštesnį divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją