Olandija rungtyniauja Europos čempionato 2B divizione, kuriame taip pat kovoja Maltos, Švedijos, Kroatijos ir Latvijos rinktinės.

Pirmame varžybų rate, nepatyrę nė vieno pralaimėjimo ir užsitikrinę grupės lyderių vietą, olandai iškovojo teisę rungtis pasaulio čempionato trečiajame atrankos etape.

Tarptautinės regbio federacijos IRB (International Rugby Board) oficialiajame nacionalinių rinktinių reitinge Olandija žengia 35-oje vietoje.

Absoliuti dauguma olandų žaidėjų atstovauja savo šalies klubams ir rungtyniauja nacionalinėse pirmenybėse.

Lietuvos rinktinė rungtyniauja Europos čempionato 3A divizione. Praėjusio rudens ir šio pavasario varžybų cikluose nugalėję Andorą, Šveicariją, Armėniją ir Serbiją lietuviai įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Sėkmingai susiklosčius antrajam varžybų ratui, lietuviai pakiltų į 2B divizioną.

Būdami savo atrankos grupės lyderiais, lietuviai užsitikrino teisę kovoti dėl patekimo į pasaulio regbio čempionatą. Antrajame atrankos etape lietuviai išvykoje 19:3 įveikė pirmojo etapo nugalėtojus Izraelio regbininkus.

Lietuvos regbio rinktinė jau 3-ejus metus nėra patyrusi pralaimėjimo tarptautinėje arenoje.

Pasiekta 15 oficialių pergalių iš eilės. Pasaulio rekordą (17 pergalių iš eilės) dalijasi Naujosios Zelandijos (serija 1965-1969 m.) ir Pietų Afrikos (1987-1989 m.) rinktinės.

IRB 2008 metais Lietuvą pripažino sėkmingiausia ir didžiausią pažangą padariusia rinktine pasaulyje.

Mūsų šalies rinktinę sudaro Lietuvos čempionų „Vairo-Jupojos“ (Šiauliai), vicečempionų „BaltRex“ (Šiauliai), „Saldos“ (Šiauliai) ir „Ryšių statybos“ (Panevėžys) komandų geriausi žaidėjai.

Pasaulio rinktinių reitinge Lietuva šiuo metu užima aukščiausią savo istorijoje - 41-ąją vietą.

Šeštadienio rungtynėse įveikus Olandiją didesniu nei 15 taškų skirtumu, Lietuva pasauliniame reitinge pakiltų net į 37-ąją poziciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją