Žaidėjai nusiteikę atiduoti save už Lietuvą

Prieš lemiamas rungtynes šiemet buvo skirtas ypatingas dėmesys šalies rinktinės pasiruošimui. Į Lietuvą atvykęs treneris Linas Naujalis šįkart turi daugiau nei savaitę laiko parengti žaidėjus kovai. Jau nuo penktadienio žaidėjai sportuoja ir gyvena Šventojoje.

„Žaidėjų nuotaikos yra geros, visi noriai dirba. Stovykla „Viči“ bazėje Šventojoje yra labai naudinga, nes rinktinėje yra nemažai permainų, ateina nauja karta. Reikia ne tik išmokti groti instrumentais, bet ir sustyguoti visą orkestrą. Turime po keturis užsiėmimus per dieną – po dvi žaidybines treniruotes ir vaizdo analizes. Todėl tokios stovyklos leidžia gerinti Lietuvos regbio lygį“, – pasakojo L. Naujalis.

Treneris džiaugėsi, kad Šventojoje sudarytos sąlygos yra nepriekaištingos: „Tai yra nuostabi vieta, turime labai geras sąlygas. Esame patenkinti apgyvendinimu, maitinimu. Didelį dėmesį skiriame būtent mitybai, kūno parengimui. Itin džiugina, kad Lietuvos regbio viena didžiųjų rėmėjų yra sveiką gyvenseną ir mitybą propaguojanti bendrovė. Tai labai padeda rūpinantis sportininkų atsistatymu, pasirengimu didesniems krūviams“.

Pats didžiausias dėmesys stovyklos metu buvo skiriamas žaidėjų komunikacijai, ypač susikalbėjimui gynyboje. Pasak L. Naujalio, būtent to dažniausiai trūkdavo ankstesniuose mačuose.

Kontrolinėse rungtynėse iš latvių pasipriešinimo nesulaukta

Sekmadienį Lietuvos regbio rinktinė buvo nuvykusi į Jelgavą, kur sužaidė draugiškas rungtynes su Latvijos komanda. Lietuviai nesunkiai įrodė pranašumą ir laimėjo 58:7. L. Naujalis iš tokių rungtynių įžvelgė ir naudos, ir trūkumų.

„Svarbiausias dalykas – galėjome sužaisti rungtynes. Anksčiau mūsų pirmas išbandymas kartu būdavo oficialios rungtynės. Esant tokiame lygyje, mums reikia pajėgesnių varžovų. Planavome sužaisti su Švedija, bet nepavyko iki galo susitarti, todėl žaidėme su latviais, kurie jau nemažai metų mums neprilygsta. Tačiau pamačiau daug pozityvių dalykų žaidime. Nors lauke buvo šlapia ir oras nelepino, pavyko pelnyti daug taškų kraštuose, išnaudojome visą aikštę. Tas labai džiugina“, – įspūdžiais dalinosi L. Naujalis.

K. Navickas prie rinktinės prisijungs Kroatijoje

Į stovyklą susirinko beveik visi geriausi šalies žaidėjai. Rinktinėje trūksta tik trijų žaidėjų – Karolio Navicko, Mariaus Andrijausko ir Mindaugo Norvaišo, kurie prie komandos prisijungs Kroatijoje.

Vienas geriausių šalies regbininkų, Rusijos čempionu su Krasnojarsko „Krasnyj Jar“ klubu tapęs, K. Navickas šiuo metu yra išvykęs į stovyklą su savo komanda ir neturėjo galimybės atvykti į „Viči“ bazę Šventojoje.

„Per likusias stovyklos dienas norime grūdinti žaidėjų charakterį, dar labiau patobulinti gynybinius veiksmus. Akcentuosime komandinius dalykus, analizuosime varžovus ir būsime pasirengę kelionei į Kroatiją“, – pridūrė L. Naujalis.

Paskutines 2012-2014 m Europos Nacijų taurės ciklo rungtynes Lietuva žais balandžio 26 dieną 14 val. Šiaulių centriniame stadione su Šveicarijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)