Rungtynėse su Nyderlandais prie rinktinės prisijungs Pietų Afrikos Respublikoje žaidžiantis Jonas Mikalčius. Be to, rinktinė turėjo savaitę treniruočių, kurių trūko prieš rungtynes su Malta. Anot komandos trenerio Lino Naujalio, šis laikotarpis nuo rungtynių su Malta iki išvykos į Amsterdamą, buvo itin reikalingas komandai susižaisti ir taip mažinti klaidų kiekį.

„Maltai pralaimėjome, nes darėme labai daug klaidų. Atrodo, kad blogiau jau būti nebegali. Šią savaitę intensyviai treniravomės ir analizuodami rungtynių su Malta įrašą, tobulinome savo žaidimą. Olandus pažįstame gana gerai, lygiai prieš metus jiems nusileidome 16:24. Tikimės šįkart pasirodyti geriau“, – pasirengimą komentavo L. Naujalis.

Nyderlandų rinktinėje žaidžia nemažai pajėgių Naujosios Zelandijos ir kitų tautybių regbininkų. L. Naujalis neslepia, kad regbio pasaulyje tai yra įprasta.

„Daugelis pasaulio valstybių komandų yra sudarytos tokiu principu. Jeigu iš Maltos rinktinės pašalintume anglus, liktų keli maltiečiai. Reikia su tuo susitaikyti, tačiau mes norime išlikti lietuviški. Taip mūsų kaip šalies regbio lygis kyla, tuo tarpu, kitų šalių lieka toje pačioje vietoje. Pasikviesdami užsieniečius, jie neturi tokio intereso ugdyti savo jaunimą“.

Rungtynėse su Malta po pirmo kėlinio lietuviai atsiliko 0:10, tačiau antrame kėlinyje Lietuvos rinktinei viltį sugrčžino broliai Vilimavičiai. Pačioje rungtynių pabaigoje žiūrovus ant kojų pakėlė puikus Mantauto Vilimavičiaus žeminimas, o sėkmingą realizaciją atliko Donatas Vilimavičius. Rezultatas tapo lygus 10:10. Lietuviai paskutinėmis sekundėmis suklydo ir Maltos lyderis Jamesas O‘Brienas iš pusės aikštės atliko taiklų baudos smūgį ir nulėmė svečių pergalę 13:10.

Priminsime, kad Lietuvos rinktinėje žaidžia tik Lietuvoje gimę regbininkai ir tai yra unikalus reiškinys šių dienų regbyje.

Rungtynėse su Nyderlandais pasirodys ir trys brolių poros – Donatas ir Mantautas Vilimavičiai, Andrius ir Julius Sutkai bei Kęstutis ir Gediminas Marcišauskai.

Kol kas Lietuvos regbio rinktinė Europos čempionato 2A divizione turi 5 taškus ir užima paskutinę vietą. Grupės lyderiai olandai turi 18 taškų, vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidę šveicarai taip pat turi 18 taškų, maltiečiai surinkę 9 taškus, o kroatai – 7.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ignas Darkintis, Augustinas Terleckas, Tomas Zuokas, Artūras Rachimovas, Jonas Mikalčius, Karolis Navickas, Mindaugas Norvaišas, Mindaugas Grigaitis, Julius Sutkus, Vaidotas Gaubas, Andrius Martinskas, Naglis Duncikas, Andrius Sutkus, Mindaugas Misevičius, Aurimas Gedminas, Kęstutis Marcišauskas, Donatas Vilimavičius, Gediminas Marcišauskas, Justinas Vasiliauskas, Dovydas Taujanskas, Mantautas Vilimavičius, Vytaras Bloškys, Evaldas Štitilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)