Pilnutėliame Zoknių stadione žiūrovai audringai palaikė savo mėgstamas ekipas, kurios negailėdamos jėgų kovėsi kiekviename aikštės metre. Rungtynes sėkmingiau pradėjo „Vairo-Kalvio“ regbininkai, kurie pirmavo 10:0, tačiau „Baltrex-Šiauliai“ greitai atsitiesė ir išsiveržė į priekį 12:10. Nors vairiečiai sugebėjo susigrąžinti pranašumą (20:15), Vytaro Bloškio vedami Lietuvos čempionai įpusėjus rungtynėms įgijo trapų pranašumą – 22:20.

Visą antrą kėlinį vyko kieta ir vyriška kova. Nė vienai komandai antroje susitikimo pusėje taip ir nepavyko atlikti nė vieno žeminimo, bet V. Bloškys dar kartą pademonstravo savo meistriškumą ir dviem tolimais baudos smūgiais padidino „Baltrex-Šiaulių“ pranašumą, kurį ekipa išsaugojo iki teisėjo finalo švilpuko.

„Baltrex-Šiauliams“ 18 taškų pelnė naudingiausiu rungtynių žaidėju antrame ture iš eilės pripažintas V. Bloškys. Po 5 taškus surinko Žygimantas Radžius ir Armandas Kalinauskas.

Pralaimėjusiems po 10 taškų pelnė Donatas Vilimavičius ir Justinas Urbonas.

„Esu labai patenkintas, nes priešininkas sužaidė tikrai neblogai. Regbyje nemažai gali reikšti vėjas, nes, kaip matėme, galima taškus rinktis baudos smūgiais, o abi komandos pasižymėjo daugiau nei iš pusės aikštės. Tai yra aukštas lygis. Net pasaulinio lygio žaidėjai tik kartais pataiko tokius smūgius“, – teigė nugalėtojų ekipos treneris Edmundas Ščavinskas.

„Blogai žaidėme, bet laimėjome. Kaip sakoma, geriau blogai žaidžiant laimėti, negu gerai lošiant pralaimėti“, – kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ kapitonas Tomas Zibolis. – Išėjome į aikštę nepasiruošę, per daug pasitikėdami savo jėgomis ir galbūt neįvertindami priešininko. Gavome spyrį į užpakalį, pamatėme, kad jeigu nežaisime, bus liūdna ir gėda prieš žiūrovus. Pabaigoje jau nebuvome aktyvūs, laukėme rungtynių pabaigos, o tai galėjo baigtis blogai.“

„Vairo-Kalvio“ atstovai buvo nusiminę, nes galimybių iškovoti pergalę buvo nemažai, tačiau antrame rate pažadėjo siekti revanšo.

„Varžovai žaidė geriau ir laimėjo. Mes priėmėme daug nepamatuotų sprendimų. Kai reikėjo žaisti kojomis, žaidėme rankomis, kai reikėjo žaisti rankomis – atakavome kojomis. Mus pražudė visiškai nereikalingos pražangos antrame kėlinyje. Nežinau, kaip reikėtų sužaisti turint vieno žaidėjo persvarą ir pralaimėti 8 taškus per tris minutes. Mano blaivia galva, tai yra nesuprantami dalykai. Visas rungtynes reikia žaisti, o ne vaikščioti nuleidus galvas ir ieškoti grybų“, – rungtynes apibūdino „Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis.

„Niekas dar neprarasta, tai yra tik pirmas ratas. Antrame rate viskas vėl spręsis iš naujo. Nosies nenukabiname. Tai tik pirmas mūšis, o karas dar ne nepralaimėtas“, – pabrėžė „Vairo-Kalvio“ kapitonas Mindaugas Misevičius.

Tikra drama vyko ir Kaune, kur S. Dariaus ir S. Girėno stadione dėl pirmos pergalės kovojo Kauno „Ąžuolas-FM Tauras“ ir Kekavos „Transact Pro-Miesnieki“. Pergalę po įtemptos kovos 31:25 (12:8) iškovojo Latvijos ekipa.

Nugalėtojams 10 taškų pelnė Janis Skuja, 6 – Gunaras Anderonas, po 5 – Kristis Kruskopas, Emilis Balodis ir Arvis Pileniekas.

Šeimininkams 10 taškų pelnė Tomas Bieliauskas, po 5 – Eimantas Jatautas, Mindaugas Norvaišas ir Domantas Tautkus.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju pripažintas J. Skuja.

„Rungtynės nebuvo vienos iš geriausių. Visą laiką laikėme kontrolę, bet pabaigoje ją paleidome ir gavosi toks rezultatas. Po nesėkmingų pirmų rungtynių tikėjomės, kad šįkart pavyko atsigriebti, bet nelabai pavyko. Tikiuosi, kad Latvijoje laimėsime didesniu skirtumu nei pralaimėjome čia“, – teigė kauniečių ekipos narys E. Jatautas.

Panašiai kalbėjo ir kitas „Ąžuolo-FM Tauro“ žaidėjas Tomas Bieliauskas.

„Atrodė, kad viskas buvo mūsų rankose, techniškai viskas buvo gerai, vykdėme trenerio užduotis. Tik galbūt pritrūko šiek tiek improvizacijos ir varžovai prisitaikė prie mūsų žaidimo ir paskutinėmis minutėmis iškovojo pergalę.“

Latvijos komandos atstovai džiaugėsi, kad po šios pergalės sustiprėjo galimybės iškovoti lygos medalius.

„Galima sakyti, kad susitiko vienodo pajėgumo varžovai. Rungtynės buvo labai permainingos, iniciatyvą perimdavo tai vieni, tai kiti. Visgi, mums pavyko mačą užbaigti pergalingai“, – pridūrė vienas iš Latvijos ekipos trenerių.

Po dviejų turų TOP lygoje pirmauja abi pergales iškovojęs „Baltrex-Šiaulių“ klubas. „Vairo-Kalvio“ ir „Transact Pro-Miesnieki“ ekipų sąskaitose – po vieną pergalę, o „Ąžuolas-FM Tauras“ lieka be pergalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją