Šie rezultatai reiškia, kad Lietuvos rinktinė kitais metais kovos nebe elitiniame Europos regbio divizione, bet laipteliu žemiau. Lietuva kitais metais susigrums su tokiomis šalimis kaip Švedija, Rumunija, Ukraina, Danija.

„Reikia pripažinti, kad ne varžovai nugalėjo, bet mes patys pralaimėjome. Neradome bendrų vertybių viduje, kiek susilpnėjome, todėl tapome lengvu grobiu varžovams. Šiais metais patyrėme daug skaudžių pralaimėjimų, tačiau žvelgiant plačiau manau tai nėra strategija. Stiprus ne tas, kad visuomet laimi, bet tas, kuris po pralaimėjimų sugeba atsitiesti“, – įsitikinęs Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Priminsime, kad pastaruosius trejus metus Lietuvos regbio rinktinė vis gerino žaidimą. 2013 metais Europos čempionate ji užėmė 19-ą vietą, po metų jau 13-ą, o praėjusiais metais net 9-ą, savo kelyje nugalėdama tokias regbio šalis kaip Velsas, Italija, Gruzija ar Rumunija.

2011 metais Lino Naujalio ir Richardo de Jagerio pradėtas bendradarbiavimas su Pietų Afrikos Respublikos regbio bendruomene davė puikių rezultatų. Vyko trenerių bei žaidėjų mainai, ne vienas dabartinės Lietuvos rinktinės lyderis dalyvavo šioje programoje.

„Kaip organizacijos vadovas prisiimu visišką atsakomybę už šių metų rinktinės rezultatą. Turi praeiti šiek tiek laiko, gausime išsamias rinktinės vadovų ataskaitas, surinksime vyriausiųjų žaidėjų įžvalgas, įvertinsime ir priimsime sprendimus. Manau, kad šiais metais koją pakišo noras siekti itin aukštų rezultatų. Prieš kelis metus nutarėme, kad norėdami konkuruoti su pasaulio stipriausiomis ekipomis, turime turėti profesionalią arba bent jau pusiau profesionalią rinktinę. Pradėjome finansiškai skatinti žaidėjus siekti pergalių, atsirado daugiau kelionių į prestižinius tarptautinius turnyrus, išaugo treniruočių skaičius, trenerių štabą sustiprino užsienio specialistai. Visa tai lėmė, kad žaidėjams bei jų klubams atsirado didesni reikalavimai. Dabar matau, kad tai buvo per anksti“, – svarsto R. Davidovičius.

Visgi jis įsitikinęs, kad reikia tęsti kas pradėta. „Pagrindas yra padėtas. Svarbu kasmet, nors ir mažais žingsneliais, vis judėti į priekį. Svarbu, kad visų vertybės sutaptų ir visi suvoktume, kad rinktinė yra visų svarbiausia. Žaidėjai tobulėja, atvyksta pasaulinio lygio treneriai, daugėja žaidžiančių vaikų skaičius. Taip, šiais metais neiškovojome daug pergalių, kaip tai darėme pastaruosius metus, bet jeigu bus įdėta daug pastangų, juodo darbo, neabejoju, kad pergalės vėl grįš“, – teigia Lietuvos regbio federacijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)