Galingai šiame turnyre rungtyniaujantys prancūzai greitai išsiveržė į priekį 5:0, tačiau lietuviai vėliau turėjo gerą galimybę rezultatą išlyginti. Vis dėlto, likus dviem metrams iki įskaitinio ploto, lietuviai padarė klaidą, o varžovai į tai atsakė rezultatyvia ataka. Būtent klaidos neleido Lietuvos regbininkams rimčiau pasipriešinti tituluotiems varžovams.

Šiose rungtynėse Lietuvos komanda prarado vieną žaidėją. Žygimantui Radžiui lūžo nosis ir jam šis etapas jau baigtas.

„Darėme daug daug klaidų. Daug kartų turėjome kamuolį, bet po pirmos ir antros atakų fazių kamuolį prarasdavome. Kai rezultatas pradėjo augti, pradėjome keisti žaidėjus ir taupyti juos kitoms rungtynėms. Taip pat svarbi priežastis – daug pražangų gynyboje. Reikia išmokti, kada reikia taupyti jėgas, o kada jų netaupyti. To mes dar nemokame“, – apie rungtynes su Europos čempione kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

Pusfinalyje dėl 5-8 vietų Lietuvos rinktinė 5:21 (5:14) pralaimėjo Vokietijos komandai ir paskutiniame susitikime kovos dėl septintosios pozicijos.

Lietuviai sėkmingiau pradėjo rungtynes ir Jonas Mikalčius gražiu prasiveržimu pelnė pirmuosius penkis taškus. Deja, vokiečiai sugebėjo perimti iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 14:5. Nors lietuviai stengėsi išlyginti rezultatą, klaidos puolime neleido priartėti, o dar vieną prispaudimą atlikę varžovai iškovojo pergalę 16 taškų skirtumu.

„Mums pritrūko dalykų, apie kuriuos dar vakar kalbėjome su komanda. Trūko agresijos gynyboje, ilgesnių atakų. Nežaidėme savo žaidimo. Karštis ir nuovargis yra vienodas visoms komandos. Vokietija nėra daug stipresnė komanda už mus, tiesiog reikia kovoti iki galo“, – po rungtynių sakė Lietuvos rinktinės veteranas Mindaugas Misevičius.

Dėl septintosios vietos lietuviai žais su Velso komanda, kuri 7:42 neatsilaikė prieš portugalus.

Lietuvos rinktinei šių metų „Grand Prix“ turnyre keliamas tikslas patekti tarp dešimties geriausių komandų. Antrasis „Grand Prix“ etapas vyks Lione (Prancūzija) birželio 13-14 dienomis, o trečiasis – Mančesteryje (Anglija) liepos 11-12 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)