Trečiame „Grand Prix“ turnyre Danijos Odensės mieste pirmą kartą buvo pritaikyta naujovė. Į jį pakviestos dalyvauti trys stipriausios Europos antrojo ešelono komandos: Rumunija, Belgija, Lietuva bei aikštės šeimininkai - danai. Tarptautinė regbio federacija FIRA sudarė galimybes pasigalynėti skirtingoms pagal pajėgumą komandoms ir patikslinti pajėgumo reitingą. Visas dalyvavimo „Grand Prix“ varžybose išlaidas (viešbutis, kelionė lėktuvu ir t.t.) visiškai apmoka FIRA-AER.

Dalyviai gyvena puikiuose viešbučiuose, gerai maitinami, gali skristi lėktuvais, apdraudžiami nuo traumų ir nelaimingų atsitikimų bei ligų varžybų metu.

Pogrupio varžybose Lietuvos rinktinė pralaimėjo 14:28 Velsui, Prancūzijai 7:47 ir 0:29 Italijai ir toliau tęsė kovą dėl 9-16 vietų. Deja, sėkmė ir vėl lydėjo varžovus: pralaimėta Vokietijos regbininkams 0:19 ir Belgijos rinktinei 5:14. Vis dėlto paskutinėse varžybose mūsiškiai lengvai 19:7 nugalėjo Daniją ir užėmė penkioliktą vietą.

Lietuvos rinktinėje (vyr. treneris Sigitas Kukulskis, vadovas Irmantas Kukulskis) sumaniausiai ir rezultatyviausiai žaidė šiaulietis Vytaras Bloškys, pelnęs 25 taškus. Toliau sekė : Mantautas Vilimavičius - 7, Gediminas Liutkus, Donatas Vilimavičius ir Tomas Zibolis - po 5 taškus.

„Grand Prix“ turą Odensėje laimėjo Prancūzijos rinktinė, finale įveikusi Portugaliją 21:12. Visos pozicijos: 3. Velsas, 4. Ispanija, 5. Gruzija, 6. Anglija, 7. Rusija, 8. Škotija, 9. Italija, 10. Olandija, 11. Vokietija, 12. Ukraina, 13. Belgija, 14. Rumunija, 15. Lietuva, 16. Danija.

Deja, nė vienai iš antros pakopos komandų nepavyko laimėti prieš elito dvyliktuką ir jos pasidalijo 13-16 vietas.

Susumavus trijų „Grand Prix“ turų varžybų rezultatus Europos regbio-7 čempionų aukso medalius iškovojo Anglijos rinktinė. Sidabro medaliai atiteko Portugalijos, o bronzos - Prancūzijos regbininkams.

Liepos 20-23 dienomis Lietuvos rinktinė žais Pasaulio regbio-7 čempionato atrankos varžybose Algarvėje (Portugalija). Jose dalyvaus dvylika komandų: visos tos pačios kaip Odensėje, išskyrus Angliją, Velsą (jos jau iškovojo teisę žaisti finale), Rusiją (2013 m. PČ šeimininkai) ir Daniją. Šis dvyliktukas kovos dėl penkių kelialapių į finalines varžybas 2013 metų liepos mėn. Maskvoje.

Lietuvos regbininkai su gera nuotaika vyks į Portugaliją, nes varžybos vyks puikiame 30 tūkst. žiūrovų talpinančiame regbio stadione, o rengėjai vėl viską apmoka: viešbučius, maitinimą ir kelionę lėktuvu iš Lietuvos į Portugaliją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)