Lietuviai nuo pat susitikimo pradžios nuolat žaidė su kamuoliu ir spaudė varžovus. Pirmajame kėlinyje žeminimus pelnė Justinas Vasiliauskas ir Dovydas Taujanskas. Antrajame kėlinyje Kipro žaidėjas pasinaudojo lietuvių klaida ir sušvelnino atsilikimą (10:7). Lemiamą tašką rungtynėse padėjo puikiai sužaidęs Justinas Vasiliauskas.

„Šiose rungtynėse laikėmės disciplinos. Gerai perdavinėjome kamuolius nuo krašto iki krašto, o varžovai antrajame kėlinyje pavargo. Su lenkais esame nemažai žaidę, jie turi greitų žmonių, mėgsta žaisti plačiai. Turime truputį laiko atsistatymui ir viską atiduosime finale“, - po rungtynių sakė J. Vasiliauskas.

Lietuvos regbininkų pasirodymą tribūnoje stebėjo ir NBA lygoje žaidžiantis krepšininkas Donatas Motiejūnas.

Finale Lietuvos komandos varžove bus Lenkijos rinktinė, kuri pusfinalyje 14:12 (7:0) įveikė Švedijos komandą.

„Buvo sunkios rungtynės tiek žaidėjams, tiek treneriams. Su Kipru mus išgelbėjo gera gynyba. Jau jaučiamas nuovargis, reikėjo leisti daugiau žaidėjų. Finalas truks du kėlinius po 10 min, todėl labai svarbu bus, kas išsaugos daugiau jėgų. Aišku, savo sumanymų turi ir treneriai. Mes esame tam, kad laimėtume. Svarbiausia psichologiškai ir fiziškai pasirengti lemiamai kovai“, - pasakojo Lietuvos rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

Lietuvos antroji komanda šiame čempionate kovos dėl 5-os vietos ir „Plate“ taurės. Pusfinalyje dėl 5-8 vietų lietuviai 17:5 kiek netikėtai įveikė Izraelio regbininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)