Kaip ir buvo tikėtasi, į turnyro finalą pateko dvi Šiaulių ekipos – „BaltRex-Šiauliai“ ir nugalėtojo titulą gynęs „Vairo-Kalvio“ klubas. Būtent šios komandos tarpusavyje ir turėjo išsiaiškinti, kas taps Lietuvos čempione.

Intriguojančiame finale „BaltRex-Šiauliai“ pirmieji pralaužė varžovų gynybą ir, surengę dvi sėkmingas atakas, išsiveržė į priekį 14:0. Patyrę „Vairo-Kalvio“ žaidėjai nepasimetė ir sušvelnino atsilikimą iki 12:14, tačiau susitikimo pabaigoje sėkmingiau sužaidusi „Baltrex-Šiaulių“ komanda padovanojo savo gausiai susirinkusiems sirgaliams gražią pergalę rezultatu 24:12.

„Baltrex-Šiauliai“ Lietuvos regbio-7 čempionu tapo po devynerių metų pertraukos. Prieš savaitę šios dvi komandos žaidė Baltijos lygos finale ir tuomet pergalę 14:10 taip pat iškovojo „BaltRex-Šiauliai“.

Nugalėtojų komandos treneris Edmundas Ščavinskas neslėpė džiaugsmo pasiekta pergale: „Esu kupinas laimės. Jau seniai nebuvome tapę Lietuvos čempionais. Visi esame laimingi. Nelabai tikiu laime ir sėkme. Tik sunkus darbas duoda savo vaisius. „Vairas“ buvo pasiruošęs ir visą mačą sėkmingai stabdė mūsų lyderius, bet pabaigoje pavyko išplėšti pergalę ir tai suteikė dar daugiau džiaugsmo. Intriga laikėsi visas 14 minučių, o tokio lygio mačas turėjo visiems patikti“.

„Tikėjomės sunkios kovos, nes praėjusį savaitgalį laimėjome Baltijos čempionato finale ir žinojome, kad „Vairas“ norės atsirevanšuoti. Regbyje-7 plano laikytis yra sudėtinga, daug ką lemia improvizacija. Mums nusišypsojo sėkmė, kad lemiamu momentu kamuolys atšoko į rankas ir pavyko išplėšti pergalę“, – po čempionato pasakojo „BaltRex-Šiaulių“ ekipos kapitonas Dovydas Taujanskas, jau pirmadienį išvyksiantis studijuoti ir žaisti į Angliją.

„Vairo-Kalvio“ treneris Sigitas Kukulskis apgailestavo, kad finale jo treniruojamai ekipai tiesiog pritrūko žaidėjų.

„Neturėjome keleto pagrindinių žaidėjų. Vieni išvažiavo, kiti traumas gavo. Turėjo žaisti mažiau patirties turintys žmonės, kurie padarė daug klaidų. Dvi klaidos gynyboje lėmė pralaimėjimą. Pats žaidimas buvo neblogas, puolime atrodėme padoriai. Gaila, kad dvi klaidos neleido tapti čempionais“, – teigė S. Kukulskis.

Lietuvos čempionate trečioji vieta atiteko Kauno „Ąžuolui-Taurui“, kuris etapo Vilniuje mažajame finale 43:12 nugalėjo Panevėžio „Klevo“ komandą.

Dar keturios komandos Vilniuje kovojo dėl Lietuvos pašto regbio-7 taurės. Nugalėtojais tapo Šiaulių „Transbuso“ regbininkai, kurie iškovojo dvi pergales ir sykį sužaidė lygiosiomis. Už jų išsirikiavo Vilniaus „Geležinio vilko“, Klaipėdos „Kovo“ ir Šiaulių PRC ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)