Šį šeštadienį šalies regbininkai Šiauliuose susitiks su pajėgia Vengrijos komanda. Po pergalingo starto naujajame etape rinktinės vadovas Vidmantas Taujanskas įsitikinęs, kad visi priešininkai šioje grupėje yra įveikiami ir vyrai į aikštę išeis vedini pergalės troškimo: „Nuotaikos – labai geros. Vyrai nelepūs, nors orai ir nelepina. Iš Andoros parvežėme pergalę rezultatu 34:15. Tai labai džiugina. Vyrai labai kovingai nusiteikę, yra tiesiog pakilime. Manau, kad Vengrijos komanda – įveikiamas varžovas“.

Vengrijos regbininkai – kryptingi ir fiziškai stiprūs

Jau mėnesį laiko su mūsų šalies regbininkais dirba ir svarbioms Europos Tautų taurės kovoms juos ruošia aukšto lygio treneris iš Pietų Afrikos Respublikos Ntando Manyosha. Pirmadienį laisvadienį auklėtiniams davęs treneris trečiadienį Zoknių stadione jau vedė įnirtingą treniruotę. Pats strategas sako, kad šiuo metu stengiamasi ištaisyti kovoje su Andoros rinktine darytas klaidas ir galvojama tik apie pergalę.

Ieškojęs, tačiau daug informacijos apie būsimus šeštadienio varžovus neradęs treneris sako tikintis, kad auklėtiniai sugebės juos palaužti: „Žinau, kad Vengrijos regbininkai – kryptingi ir fiziškai stiprūs. Bet, kaip sakiau, apie juos nieko daug nežinau. Tiesiog dabar turiu galvoti apie mus. Jeigu mes pakankamai gerai pasiruošime ir ištaisysime klaidas, kurias darėme Andoroje, viskas turėtų būti gerai“.

Į rinktinę įnešė gaivaus oro gūsį

Komunikabilus ir su žaidėjais bendrą kalbą greitai radęs strategas į rinktinę įnešė gaivaus oro gūsį. Patys regbininkai džiaugiasi darbu su naujuoju strategu, uoliai pluša treniruotėse ir prašo sirgalių palaikymo.
Lietuvos nacionalinės regbio-15 rinktinės žaidėjas Justinas Vasiliauskas sako, kad dabar treniruotės – kupinos naujovių: „Viskas labai įdomu, tik dar nesame pratę prie trenerio reikalavimų treniruočių metu palaikyti didžiulį tempą“.

Žaidėjo teigimu, rinktinėje tvyro darbinės nuotaikos: „Akcentuojame tai, ką darėme blogai rungtynėse su Andora. Su vengrais teko žaisti labai seniai, kai Lietuvos rinktinė kilo iš žemiausių pozicijų. Kiek pamenu, laimėjome sunkiai, tad manau, kad ir šįkart lengva nebus“, - sako „Vairo-Kalvio“ klubui atstovaujantis regbininkas.

Jam antrina ir „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjas, vilkintis rinktinės marškinėlius, Dovydas Taujanskas. Jo teigimu, prieš kelerius metus jis stebėjo jaunų regbininkų iki 20 metų žaidiąm su vengrais ir jį nustebino jų grumtynių dydis: „Manau, kad reikės susikoncentruoti ties grumtynėmis“.

Tuo tarpo po trejų metų pertraukos Lietuvos nacionalinės regbio-15 rinktinės marškinėlius užsivilkęs žaidėjas Žygimantas Radžius prašo pagalbos: „Mieli sirgaliai, žinau, kad bus šalta, tačiau mums reikės jūsų palaikymo. Vengrijos komanda – aukšto lygio, tad be jūsų mums bus tik sunkiau žaisti“.

Pergalė prieš Vengriją - būtina

Europos nacijų taurės etapas, kuriame kovoja Lietuvos regbininkai - tai penktas pagal pajėgumą Senojo žemyno regbio-15 divizionas, kuriame mūsų šalies rinktinė be Andoros ir Vengrijos dar susitiks su Kipro bei Latvijos komandomis.

Lietuvos regbio-15 rinktinės tikslas yra pirmoji vieta 2B grupėje, todėl pergalė prieš Vengriją yra būtina. Varžovai atvyks į Šiaulius penktadienį, kur surengs vakarinę treniruotę. Jiems tai bus pirmosios rungtynės naująjame Europos regbio taurės cikle. 2012-2014 metų sezone jie iškovojo kelialapį į 2B divizioną iš žemesnio diviziono, kuomet pereinamosiose rungtynėse įveikė Danijos ekipą.

Vengrijos regbio-15 rinktinė pasaulio reitinguose užima 68-ą vietą, tuo tarpu Lietuva po pergalės prieš Andorą, šiame reitinge pakilo šešiomis pozicijomis į 44-ąją vietą. Lietuvos ir Vengrijos regbio-15 rinktinės tarpusavyje yra kovojusios 5 kartus. Pirmuosius du kartus stipresni buvo vengrai, o vėliau sekė trys lietuvių pergalės.

Rungtynes iš Šiaulių šeštadienį nuo 14 val. tiesiogiai transliuos DELFI.tv.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)