„Komandų pravardės regbyje labai įprastas dalykas, žiniasklaidoje jos dažnai atstoja valstybių pavadinimus. Pagalvojome, kad ir mums kažkaip pasivadinti reikėtų, pasiteiravome Tarptautinės federacijos, ar ta pravardė laisva. Tokios niekas nenaudoja, nebent koks klubas“, – DELFI pasakojo LRF prezidentas Rytis Davidovičius.

Ketvirtadienį jis pristatė ir pakeistą federacijos logotipą, susidedantį iš stilizuoto Vyčio bei regbio kamuolio. Beje, riterio laikomas skydas logotipe specialiai nėra nuspalvintas – ten LRF planuoja ateityje „sudėti“ žvaigždutes, žyminčias rinktinės pergales stambiuose turnyruose.

Šalies rinktinė norėtų pretenduoti ir į dar vieną pravardę. Anot R. Davidovičiaus, lietuviai tikrai neįsižeistų pavadinti Europos naujazelandiečiais, kadangi nauja nacionalinės ekipos apranga bus juoda it dabartinių pasaulio čempionų.

Tiesa, marškinėlių spalvą LRF pasirinko ne tik norėdama prilygti Naujosios Zelandijos regbininkams.

„Mūsų klimato sąlygomis juoda spalva yra labai praktiška, nes uniformos greitai susitepa. Baltais marškinėliai žaidžiantys anglai po pirmo kėlinio išpurvintą aprangą tiesiog išmeta, o mes to sau leisti negalėtume“, – paaiškino R. Davidovičius.

Praeityje Lietuvos rinktinė jau yra žaidusi juoda apranga, taip pat kurį laiką rungtyniavo žalios spalvos marškinėliais. Moterų nacionalinės komandos uniformos ir dabar bus žalsvesnės nei vyrų.

„Spalva mums netrukdo, o žaisti su nauja apranga žymiai patogiau, dizainas man irgi patinka“, – įvertino Lietuvos regbio-7 rinktinės kapitonas Dovydas Taujanskas.

Uniformas lietuviams pasiuvo regbyje besispecializuojanti bendra Didžiosios Britanijos ir Lietuvos bendrovė „Haltex“.

„Kadangi regbis – kontaktinis žaidimas, siūlės turi būti labai stiprios ir tamprios, apranga – labai aptempta, kad priešininkas negalėtų jos sugriebti, bet kartu ir nevaržanti judesių. Be to, ji išryškina žaidėjų raumenis, todėl regbininkai atrodo labai įspūdingai“, – savo produkto ypatybes nupasakojo bendrovės vadovė Ramunė Žemėnienė.

Čempionato turas atšauktas dėl karinės grėsmės

Pasipuošusios naujomis aprangomis vyrų ir moterų regbio-7 rinktinės pasirodys birželį Lietuvoje vyksiančiose Europos pirmenybėse.

Vyrai birželio 14-15 dienomis Kaune kovos dėl antro pagal pajėgumą A diviziono aukso medalių ir vienintelio kelialapio į elitinį turnyrą.

Dvylika ekipų nugalėtojus turėjo išsiaiškinti per du turus, kurių pirmasis buvo numatytas gegužės pabaigoje Odesoje (Ukraina). Bet dėl karinės grėsmės turas Ukrainoje buvo atšauktas, o komandų rikiuotę lems Kaune vyksiančio turnyro rezultatai.

„Neaišku, kam reikėjo taip ilgai delsti prieš priimant sprendimą, bet tiek to. Mums visai gerai, kad viskas spręsis namuose. Kita vertus, dabar ir kelios klaidos gali būti lemtingos, nes šanso pasitaisyti nebebus“, – sakė R. Davidovičius.

Varžyboms lietuviai pradėjo ruoštis praėjusį rudenį, žiemą Kaune ir Šiauliuose treniravosi su lengvosios atletikos specialistais, lavindami greitį ir sprogstamąją galią. Praėjusį savaitgalį komanda išbandė jėgas „Stanislas Sevens“ turnyre Prancūzijoje, kuriame iškovojo keturias pergales ir užėmė 9-ą vietą tarp 16-os komandų.

„Pasirodėme gana sėkmingai. Toliau sportuosime Šventojoje, mėnesio pabaigoje važiuosime į Lenkiją“, – planais dalinosi D. Taujanskas.

Taktiniais patarimais lietuviams padės ir prie rinktinės netrukus prisijungsiantis Anglijos „Herlequin“ ekipos treneris Warrenas Abrahamas.

Merginos irgi nesnaudžia

Moterų regbio-7 rinktinė birželio 28-29 dienomis žais Vilniuje vyksiančiame Europos čempionato B divizione, kuriame tikisi kovoti dėl vietos pirmame penkete.

„Pasiruošimas labai įtemptas, šiemet jau žaidėme dviejuose turnyruose ir abukart užėmėme trečią vietą. Kol kas daugiau žaidžia naujokės, o ne senbuvės, nes joms reikia įveikti savo psichologines baimes, išmokti priimti sprendimus ekstremaliose situacijose. Dabar treneriai jau bandys šlifuoti pagrindinę sudėtį“, – apie pasirengimą pasakojo rinktinės kapitonė Gintarė Puzaraitė.

Donato Streckio treniruojama rinktinė artimiausiu metu dalyvaus „Riga Open“ turnyre Latvijoje. Taip pat merginos tęs pasirodymą Lietuvos čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)