Vyrų turnyro finale sekmadienį susitiks turnyro šeimininkai Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir šalies čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai.

Pirmieji kelialapį į finalą iškovojo „Šviesos“ rankininkai. Pusfinalyje „Šviesa“ 34:27 (20:14) nugalėjo Kauno „Granitą-Karį“. Vilniečiai atsirevanšavo kauniečiams už praėjusių metų taurės turnyro pusfinalyje patirtą pralaimėjimą.

Rezultatyviausiai „Šviesos“ gretose žaidė 10 įvarčių pelnęs Karolis Bliuvas, po 6 įvarčius įmetė Tomas Bernatavičius ir Mantas Urvikis. „Granito-Kario“ komandai 10 įvarčių pelnė Manvydas Lazauskas, 6 – Modestas Štarolis.

„Gerai išanalizavome varžovus ir žinojom, kad privalome žaisti greitą rankinį bei neįklimpti į jų diktuojamą žaidimo ritmą. Pradžioje rungtynių ne viskas sekėsi, jaudulys darė savo. Vėliau įsibėgėjome ir pavyko atitrūkti nuo varžovų. Disciplina bei greitas žaidimas ir buvo raktas į pergalę. Gerai žaidė vartininkas, o kai vartai padeda, tai galima rengti greitas atakas, kas ir yra mūsų varikliukas“, – sakė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

Kitame pusfinalyje „Varsos-Stronglaso“ komanda po atkaklios kovos 26:22 (14:11) įveikė titulą praradusį Klaipėdos „Dragūną“. Iki tol „Dragūnas“ finaluose žaidė net šešis kartus iš eilės ir taurę laimėjo tris kartus. Lietuvos taurės dar niekada nelaimėjusi „Varsa“ į taurės finalą pateko po septynerių metų pertraukos.

Nugalėtojams Žygimantas Micevičius pelnė 8 įvarčius, 6 – Vilius Juozaitis. „Dragūno“ gretose rezultatyviausias buvo 6 įvarčius pelnęs Gytis Šmantauskas, po 4 įvarčius įmetė Laurynas Simonavičius ir Tomas Drakšas.

„Pergalę lėmė gynyba. Ko gero, tai geriausios mūsų rungtynės gynyboje šį sezoną. Vartininkai žaidė puikiai ir buvo vieni iš pergalės kalvių. Puolimas nebuvo geriausias, bet gynyba su kaupu atpirko ne itin rezultatyvų puolimą. Prieš savaitę gavome šaltą dušą Klaipėdoje, kai Lietuvos čempionato rungtynėse turėjo pripažinti daug geriau žaidusio „Dragūno“ pranašumą. Norėjosi reabilituotis ir visiems įrodyti, kad Klaipėdoje mes nebuvo tokie, kokie esame iš tikrųjų“, – pergale džiaugėsi „Varsos-Stronglaso“ komandos treneris Egidijus Petkevičius.

Dar niekada Lietuvos taurės nelaimėjusi „Varsa-Stronglasas“ taurės turnyro finale žais vos antrą kartą klubo istorijoje. „Šviesa“ taurę sieks susigrąžinti po trejų metų pertraukos.

„Per visą klubo istoriją dar nesame laimėję Lietuvos taurės ir tai mums yra papildomas stimulas. Vilniečiams finale gali pasitarnauti tai, kad pusfinalyje jiems nereikėjo žaisti tokių atkaklių ir įtemptų rungtynių kaip mums ir jie galėjo patausoti lyderių jėgas finalui. Bet jeigu kovosime taip, kaip pusfinalyje, tai tikiuosi, kad savo kovingumu kompensuosime nuovargį“, – sakė „Varsos-Stronglaso“ treneris E. Petkevičius.

„Finale susitiks dvi atakuojančios komandos, todėl įvarčių bus tikrai daug. Manau, kad tai bus finalo vardo vertos rungtynės. „Varsai“ padės namų sienos ir sirgaliai, tai bus jų pranašumas. Bet mes privalome susikaupti prieš finalą ir negalvoti daugiau apie nieką kita, kaip tik apie mūsų pačių žaidimą“, – tvirtino „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

Moterų turnyro finale dėl taurės kovos titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ ir Lietuvos čempionato lyderė Kauno raj. „Cascada-HC Garliava“.

Po dvejų metų pertraukos taurę siekianti susigrąžinti „Cascada-HC Garliava“ pusfinalyje rezultatu 38:27 (18:10) nugalėjo Vilniaus „Eglę“. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Karolina Sparnauskaitė, pelniusi 10 įvarčių, 7 įvarčius įmetė Mantė Voskresenskaja. „Eglės“ komandai 8 įvarčius pelnė Greta Makovskytė, 6 – Beatričė Ruseckaitė.

„Tai buvo vienos geriausių mūsų rungtynių šį sezoną. Buvome labai susikoncentravę, gerai puolėme, puikiai žaidė vartininkė. Visa tai lėmė, kad gan greitai išsiveržėme į priekį ir varžovėms visų rungtynių metu neleidome priartėti. Galbūt mes labiau norėjome laimėti“, – komentavo rezultatyviausiai „Cascada-HC Garliava“ gretose žaidusi K. Sparnauskaitė.

Kitame pusfinalyje titulą ginantis „Žalgiris“ 33:28 (16:13) įveikė finalinio ketverto debiutantę „Molėtų“ komandą.

Kamilė Rupeikaitė nugalėtojoms pelnė 9 įvarčius, po 5 įvarčius surinko Austėja Narauskaitė, Agnė Gudlinkytė ir Samanta Dunkulytė. „Molėtų“ komandai 12 įvarčių pelnė Laura Salamanavičė, 4 – Goda Matelytė.

„Stengėmės palaikyti aukštą rungtynių tempą ir mums tai pavyko, nes turime ilgesnį žaidėjų suolelį ir galime dažniau rotuoti žaidėjas. Antrame kėlinyje, siekdami išsaugoti daugiau jėgų finalui, dažniau keitėme žaidėjas ir varžovėms pavyko prie mūsų priartėti. Trukdė ir jaudulys. Reikia suprasti jaunas rankininkes, nes daugeliui jų tai pirmas finalinis ketvertas ir jaudulys yra savaime suprantamas dalykas“, – teigė „Žalgirio“ treneris Miglius Astrauskas.

Sekmadienį Alytaus arenoje moterų turnyro finalas prasidės 13.00 val.

„Mus laiko finalo favoritėmis, tačiau nereikia iš anksto užmigti ant laurų ir tikėtis, kad taurę mums atiduos be kovos. Taurės turnyre vienos rungtynės viską lemia ir niekada negali nuvertinti varžovių, nes gali būti skaudžiai nubaustas. Jeigu „Žalgiris“ sužais geras rungtynes, o mes prastas, favoričių vardas nieko nelems“, – teigė K. Sparnauskaitė.

„Prieš savaitę žaidėme su „Garliava“ čempionato rungtynes ir įrodėme, kad momentais galima lygiai kovoti su lyderėmis. Labai tikiuosi, kad tokių gerų momentų finale bus kuo daugiau“, – tvirtino M. Astrauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją