Praėjusį savaitgalį pasibaigusiame Ispanijos čempionate „Benidorm“ užėmė 4 vietą ir iškovojo kelialapį į EHF Europos lygą.

„Labai džiaugiuosi grįžęs į Ispaniją ir tikiuosi padėti klubui pakartoti pasibaigusiame sezone pasiektą rezultatą. Prisidėsiu kuo tik galiu, kad „Benidorm“ ir toliau augtų“, – Ispanijos žiniasklaidai sakė R. Bernatonis.

„Tai universalus žaidėjas, galintis gintis ir atakuoti, turintis puikų metimą ir atliekantis kokybiškus perdavimus. Jo patirtis bus labai svarbi mūsų komandai“, – apie klubo naujoką iš Lietuvos sakė „Benidorm“ treneris Fernando Latorre.

Kauno „Granito“ auklėtinis R. Bernatonis legionieriaus karjerą pradėjo Ispanijoje 2009 metais ir Pirėnuose rungtyniavo net 8 sezonus „Bidasoa“, „Helvatia Anaitasuna“, „Puerto Sagunto“ ir „Granollers“ klubuose.

Pastarojo klubo sirgaliai lietuvį iki šiol atsimena dėl įspūdingo įvarčio, kai R. Bernatonis paskutinėmis sekundėmis įmetė pergalingą įvartį į daugkartinės Ispanijos čempionės „Barcelonos“ vartus ir ši pergalė lėmė „Granollers“ komandai bronzos medalius 2018 metais.

Pastaruosius ketverius metus R. Bernatonis rungtyniavo Vengrijos „Eger“ komandoje. Praėjusį sezoną R. Bernatonis per 26 rungtynes pelnė 93 įvarčius ir „Eger“ gretose buvo trečias pagal rezultatyvumą. Tačiau sėkmingas lietuvio žaidimas neišgelbėjo „Eger“ ekipos nuo iškritimo iš aukščiausios Vengrijos lygos.

EHF nacionalinių čempionatų reitinge Vengrijos lyga yra ketvirtoje vietoje. Ispanijos čempionatas yra laipteliu aukščiau – trečias ir nusileidžia tik Prancūzijos pirmenybėms bei reitingo lyderei Vokietijos „Bundesliga“.

Lietuvos rinktinėje R. Bernatonis yra sužaidęs 47 rungtynių ir pelnęs 104 įvarčius.