Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas į treniruočių stovyklą pakvietė daugiausia Lietuvos klubuose žaidžiančius rankininkus.

Iš užsienyje rungtyniaujančių lietuvių į stovyklą atvyko Prancūzijoje žaidžiantys Gerdas Babarskas ir Lukas Simėnas, Austrijoje žaidžiantis Karolis Antanavičius, Islandijoje rungtyniaujantis Gytis Šmantauskas ir Vokietijos klubams atstovaujantys Lukas Juškėnas ir rinktinėje debiutuosiantis Eimantas Grimuta.

„Surinkome praktiškai naują rinktinę. Praėjusį mėnesį vykusiose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Izraeliu, rinktinėje iš dabar pakviestų žaidėjų rungtyniavo vos keletas. Dauguma žaidėjų anksčiau būdavo kandidatais, bet dar nėra patekę į rinktinės sudėtį oficialiose rungtynėse. Norime kuo daugiau rinktinės kandidatų supažindinti su mūsų žaidimo sistema.

Tie žaidėjai, kurie negalėjo atvykti į stovyklą, visą medžiagą, ką mes darome treniruotėse ir ką akcentuojame, gauna internetu ir ruošiasi savarankiškai. Turim dar daug laiko iki Europos čempionato atrankos turnyro pradžios, bet turime intensyviai ruoštis jau dabar ir visi dirbti viena kryptimi“, – sako Lietuvos rinktinės treneris G. Savukynas.

Lietuvos rinktinėje draugiškose rungtynėse su estais nebus ilgamečių komandos lyderių Aideno Malašinsko, Beno Petreikio, Mindaugo Dumčiaus, Viliaus Rašimo. Pasak trenerio, tai bus puiki proga pasireikšti ir save parodyti kitiems rankininkams.

„Kontrolinės rungtynės šioje pasirengimo stadijoje yra labai reikalingos. Surinkome daug naujų žaidėjų, kandidatų į rinktinę ir turime galimybę juos išbandyti ne tik treniruotėse, bet ir rungtynėse. Tokios rungtynės duoda galimybę kuo geriau susipažinti su žaidėjais, kurie dar nėra vilkėję Lietuvos rinktinės aprangos oficialiose rungtynėse.

Turėsim aiškesnį vaizdą, kurie turi didesnes ar mažesnes perspektyvas įsitvirtinti rinktinėje. Kuo daugiau rankininkų bus susipažinę su rinktinės sistema, tuo lengviau bus jiems adaptuotis rinktinėje ateityje. Ypatingai tada, kai reikia daryti greitus pakeitimus dėl žaidėjų traumų“, – teigia G. Savukynas.

2024 m. Europos čempionato atrankos turnyrą Lietuvos rinktinė pradės šių metų spalio mėnesį. Lietuvos rankininkai dėl kelialapio į Europos čempionato finalinį etapą kovos su Vengrijos, Šveicarijos ir Sakartvelo rinktinėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją