Nė sykio nepirmavę lietuviai svečiuose 28:34 (11:15) nusileido Izraelio atstovams ir nusmuko į paskutinę, ketvirtą, grupės vietą, nes pirmąjį tarpusavio mačą buvo laimėję mažesniu skirtumu – 31:28.

Susitikimas prasidėjo lygia kova ir komandoms geriau sekėsi pulti nei gintis, o prabėgus 10 minučių pirmajame kėlinyje varžovai pirmavo vienu įvarčiu – 5:4. Tuomet Lietuvos rinktinė įkrito į duobė ir Izraelio rankininkai sugebėjo susikurti apčiuopiamą pranašumą (12:7), kurį išlaikė iki pertraukos – 15:11.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai sumažino atsilikimą iki 3 įvarčių ir net kelis kartus turėjo galimybę priartėti iki 2, tačiau savų progų lietuviai neišnaudojo ir varžovai ėmė tolti. Įpusėjus antrojo kėlinio laikui Izraelis turėjo jau 7 įvarčių persvarą (24:17), kurį panašų išsaugojo iki pat finalinės sirenos.

Ketvirtadienį mūsiškiai namuose susitiks su Islandija, o sekmadienį maču išvykoje su Portugalija užbaigs atrankos kovas. Per šias dvi dvikovas būtina iškovoti taškų, kad būtų galima kabintis bent į trečią grupės vietą, kuri suteikia šiokių tokių šansų.

Šiose rungtynėse prie Lietuvos rinktinės jau prisijungs Aidenas Malašinskas, Jonas Truchanovičius ir Valdas Drabavičius. Deja, komandai vis dar nepadės koronavirusu sergantys Deividas Virbauskas, Mindaugas Dumčius, Skirmantas Plėta bei traumuoti Vilius Rašimas ir Benas Petreikis.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Mindaugas Urbonas, pelnęs 8 įvarčius, Žanas Gabrielius Virbauskas surinko 7, Gerdas Babarskas – 4, Mykolas Lapiniauskas – 3, Karolis Antanavičius, Tadas Rasakevičius – po 2, Gytis Šmantauskas ir Tadas Stankevičius – po 1.

Varžovams Amielis Sidi surinko 11 įvarčių, Yoavas Lumbroso – 7, Adiras Cohenas – 4, Ezra Hamami ir Talas Herskowitzas – po 3, Edenas Gingihassvhili – 2, Ramas Turkenitzas – 1.

Primename, kad pastarąjį ir vienintelį kartą Lietuvos rankininkai Europos pirmenybėse dalyvavo 1998 metais Italijoje, kur užėmė 9 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)