Į stovyklą Vilniuje Lietuvos rinktinė renkasi jau kovo 3 dieną ir po beveik savaitę trukusios stovyklos keliaus į Tel Avivą, kur kovo 9 dieną žais rungtynes su Izraelio rankininkais. Po to kovo 14 dieną abi rinktinės dar kartą susitiks jau Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Būsimi Lietuvos rinktinės varžovai šioje atrankoje kol kas žaidė tik sykį ir išvykoje vykusiame mače turėjo pripažinti Portugalijos rankininkų pranašumą – 31:22 (12:14).

Izraelio rinktinė kovo 11 dieną žais ir dar vieną susitikimą – namuose jie priims Islandijos rinktinę.

Šiuo metu portugalai jau yra sužaidę keturis mačus ir turi 3 pergales ir 1 pralaimėjimą, Islandai per tris mačus iškovojo 2 pergales ir patyrė 1 nesėkmę, Lietuva, žaidusi 2 kartus ir Izraelis, sužaidęs dar tik vienerias rungtynes, pergalių neturi.

Į Europos čempionato finalinį etapą pateks 2 stipriausios grupės komandos bei penkios geriausios visų grupių trečiosios rinktinės. Lietuvai, norint pakovoti dėl vietos pirmenybėse, būtina iškovoti taškus mačuose su Izraeliu.

Paskutinieji mačai Lietuvos rankininkų lauks balandžio 29 ir gegužės 2 dienomis. Tuomet Lietuva išvykoje žais su Portugalija ir namuose priims Islandijos rinktinę.

Mačuose su Izraeliu Lietuvai padėti negalės vienas pagrindinių komandos žaidėjų Aidenas Malašinskas, taip pat traumą patyręs vartininkas Vilius Rašimas. Nors šiuo metu klube dėl traumos nerungtyniavo ir Jonas Truchanovičius, tačiau jis jau yra pasveikęs ir pasiruošęs padėti nacionalinei komandai.

Abejas Lietuvos rinktinės rungtynes tiesiogiai bus galima stebėti LRT Plius kanalu.

Į rinktinės stovyklą kviečiamų žaidėjų sąrašas:

Vartininkai: Giedrius Morkūnas („Cocks“), Edmundas Pelėda („Šviesa“), Lukas Gurskis („Granitas-Karys“);

Dešinysis kraštas: Mykolas Lapiniauskas („Dragūnas“), Valdas Drabavičius („Šviesa“);

Dešinysis pusiau kraštas: Gytis Šmantauskas („Dragūnas“), Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“);

Centras: Benas Petreikis („Lubbecke“), Lukas Juškėnas („Dragūnas“), Deividas Virbauskas („Dragūnas“);

Kairysis pusiau kraštas: Jonas Truchanovičius („Montpellier“), Gerdas Babarskas („Chamberry“), Lukas Simėnas („Nava“), Karolis Antanavičius („Šviesa“);

Kairysis kraštas: Deividas Jovaišas („Bergsoy“), Skirmantas Plėta („Šviesa“), Mindaugas Urbonas (HC „Vilnius“);

Linija: Džiugas Jusys („Plauen Oberlosa“), Eimantas Grimuta („Eintracht“), Martynas Lapinskas (HC „Vilnius“), Tadas Stankevičius („Dicken“) ;

Universalus: Žanas Gabrielius Virbauskas („Dragūnas“).