Kovo 9 dieną lietuviai su varžovais susitiks išvykoje, o kovo 14 dieną lauks atsakomasis susitikimas Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

Į Vilnių atvykęs vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška teigė, kad svarbu, jog žaidėjai atvyktų tinkamai nusiteikę.

„Apie situaciją lentelėje negalvojame, tačiau suprantame, kad turime kautis dėl pergalių tiek išvykoje, tiek namuose. Labai tikiuosi, kad žaidėjai ir atvyksta su tokiomis mintimis“, – teigė M. Andriuška.

– Treneri, kurių iš žaidėjų trūks pirmosiomis stovyklos dienomis ir kada galime laukti jų pasijungimo?

– Pradžioje laukiame vietinių žaidėjų. Vokietijoje ir Suomijoje, kur žaidžia keletas mūsų žaidėjų, dar savaitgalį vyks rungtynės. Tai ten rungtyniaujantys žaidėjai pasijungs kiek vėliau. Gerdas Babarskas ir Jonas Truchanovičius jau bus penktadienį, tad dalis svarbių rinktinei žaidėjų turės galimybę pasiruošti kiek ilgiau nei prieš tai buvusių ciklų metu.

– Kas bus daugiausiai akcentuojama pirmomis stovyklos dienomis?

– Tikslas išsibandyti kuo daugiau žaidėjų. Pirmą kartą turime Eimantą Grimutą, tad bandysime pasižiūrėti, kiek jis gali būti naudingas. Taip pat vėl turėsime Džiugą Jusį, norime pasižiūrėti, koks šiuo metu yra jo progresas. Į rinktinę taip pat pakviestas Lukas Juškėnas, kuris atrodo solidžiai „Dragūne“. Tikrai turime nemažai dalykų, kuriuos norime išbandyti ir patikrinti.

– E. Grimuta ir D. Jusys yra linijos žaidėjai. Ar galima teigti, kad ši pozicija ir kelia daugiausiai klausimų?

– Taip, klausimų yra, tačiau Izraelyje jau turėsime Tadą Stankevičių, kuris praėjusius mačus praleido dėl traumos. Šalia jo reikia daugiau žaidėjų, tad dabar ir bandysime Grimutą, Jusį, Lapinską. Norime patikrinti juos visus, ką kuris šiuo metu gali duoti rinktinei.

– Kiek rinktinės žaidimui gali turėti įtakos tai, kad nebus A. Malašinsko?

– Kiekviena netektis svarbi, tačiau tai bus puikus šansas Benui Petreikiui bei Deividui Virbauskui, kuris gerai atrodė praėjusį sykį.

– Ką galite pasakyti apie būsimus varžovus Izraelio rankininkus?

– Kol kas žaidė jie tik vienerias rungtynes su portugalais, tad medžiagos analizei daug nėra. Faktas, kad tai jau yra kita rinktinė nei ta, kurią prieš porą metų įveikėme Klaipėdoje. Ši komanda dabar turi gerų atsitraukusių žaidėjų, kurie gerai žaidžia „1 prieš 1“ ir drąsiai eina į priekį. Jokiais būdais negalima jų nuvertinti. Turime rinkti taškus ir būti kuo tvirtesnėje padėtyje prieš paskutinį „langą“ pavasario gale.

– Atranka pradėta dviem pralaimėjimais. Ką labiausiai reikėtų patobulinti rinktinės žaidime žvelgiant iš tų mačų perspektyvos?

– Rungtynių su islandais per daug net nevertėjo analizuoti, nes ten trūko gausybės mūsų žaidėjų ir buvome priversti suktis iš padėties. Didesnį dėmesį skyrėme rungtynių su Portugalija analizei, kur manau, jog rezultatas ne visai atspindi mūsų žaidimo. Tada tiesiog neišnaudojome daug gerų šansų, o norint laimėti prieš tokias rinktines – privalai įmesti nuo 6 metrų.

Šiuo metu portugalai jau yra sužaidę keturis mačus ir turi 3 pergales ir 1 pralaimėjimą, Islandai per tris mačus iškovojo 2 pergales ir patyrė 1 nesėkmę, Lietuva, žaidusi 2 kartus ir Izraelis, sužaidęs dar tik vienerias rungtynes, pergalių neturi.

Į Europos čempionato finalinį etapą pateks 2 stipriausios grupės komandos bei penkios geriausios visų grupių trečiosios rinktinės. Lietuvai, norint pakovoti dėl vietos pirmenybėse, būtina iškovoti taškus mačuose su Izraeliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)