Kauniečiai dvikovą pradėjo geriau – 3:2, 7:5, 9:6, tačiau netrukus saulės miesto atstovai sužaidė atkarpą 5:1 ir pirmąjį kėlinį laimėjo minimalia persvara – 11:10.

Visgi, antroje rungtynių dalyje „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai greitai išsiveržė į priekį – 16:13 ir jau iniciatyvios iš rankų nebepaleido.

Rungtynės galėjo būti dar labiau įtemptos, jei šiauliečiai būtų geriau metę 7 m baudinius – iš 6 bandymų tikslą pasiekė tik 2.

Kauno komandoje išsiskyrė 8 įvarčius (1 iš 7 m) įmetęs Algirdas Lazauskas, Paulius Šarkauskas pridėjo 6, Mindaugas Urbonas ir Aurimas Balčiūnas – po 3, Lukas Sutkus, Edvinas Balčiūnas ir Vaidas Drevinskas – po 2, Andrius Šarkus – 1 įv.

Iš Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovų įvarčius pelnė: Deivydas Virbauskas ir Gabrielius Virbauskas – po 6, Tomas Klungevičius (1 iš 7 m) ir Aivaras Budrys (1 iš 7 m) – po 4, Arminas Milaknis – 2 įv.

Valdemaras Novickis („Granito-Gajos-Kario“ ekipos treneris): „Seniai laukta pergalė, „specialiai“ taip darėme (juokiasi, – aut. past.). Norėjosi, kad jaunimas daugiau pažaistų. Tačiau jaunimas nesusiorientavo ir gavosi neįdomios rungtynės. Turnyrinėje lentelėje esame penkti, atkrintamosiose rungtynėse galimi varžovai – Varėnos „Ūlos“, arba Vilniaus VHC „Šviesa“ rankininkai. Kurių labiau norėtųsi? Su visais reikia žaisti, man didžiausias galvos skausmas, kodėl taip blogai žaidžiame, o ne tai, kas bus varžovai atkrintamosiose rungtynėse. Mes žinome, kaip vieni ir kiti žaidžia, reikia orientuotis žaidžiant. Atkrintamosiose rungtynėse savo vyrams palinkėčiau pergalės, na, o priešininkams – pralaimėjimų (juokiasi).“

Arūnas Balčiūnas („SM Dubysos-Gubernijos“ treneris): „Į Kauną atvažiavome be septynių pagrindinių savo komandos žaidėjų, nes jiems nepavyko susiderinti su darbais. Atvyko beveik vien jaunimas. Rungtynių eiga nelabai džiaugiausi, gal dėl to ir aplinkiniai sulaukė daug komentarų, bet tai tik emocijų antplūdis. Turnyrinėje lentelėje mūsų vieta aiški, atkrintamosiose rungtynėse mūsų varžovai – čempionai, „Dragūno“ rankininkai. Žinoma, norėtųsi teigiamo rezultato, bet... išeisim į aikštelę kovoti. Šiandienos rungtynėse norėčiau išskirti brolius Deividą ir Gabrielių Virbauskus, Aivarą Budrį, patikimai vartus gynė Dominykas Adomavičius. Šiaip jau visi stengėsi, tad reikėtų visiems pasakyti ačiū.“

Priminsime, kad pirmąjį tarpusavio susitikimą, vykusį 2013 metų lapkričio 16 dieną Šiauliuose, kauniečiai pergalę iškovojo 8 įvarčių skirtumu – 30:22.

Jau rašėme, kad LRL reguliaraus čempionato nugalėtojo vardą, likus dviems turams, jau užsitikrino Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją