Šeštadienį „Dragūnas“ be vargo susitvarkė su Ogre/Miandum klubu – 43:22. Aikštėje pasireikšti galėjo nemažai šeimininkų rankininkų – įvarčius pelnė vienuolika žaidėjų, o rezultatyviausi buvo Igoris Kopyšinskis ir Edgaras Vorobjovas, pelnę po septynis įvarčius.

Tuo metu Kauno „Granito-Gaja-Kario“ nesėkmių serija tęsiasi. Po prastokų rungtynių trečiadienį nacionalinėse pirmenybėse, šeštadienį ir toliau strigo puolimas. Per pirmas 20 minučių, rungtynėse su Polvos „Serviti“ klubu, pavyko pelnyti tik tris įvarčius – 3:8. Pirmasis kėlinys pralaimėtas 6:11. Antrame vaizdas nesikeitė ir galutinis rezultatas – 17:25. Kauniečius į priekį bandė tempti Mindaugas Urbonas, pelnęs septynis įvarčius ir Paulius Orlovskis, pridėjęs keturis.

Sekmadienį „Granitas“ priėmė grupės lyderius „Riihimäen Cocks“ iš Suomijos. Deja, bet ir šį kartą teko pripinti varžovų pranašumą – 25:29. Kauniečiai po pirmo kėlinio (14:15) buvo nusiteikę kautis su varžovais iki galo, tačiau nesėkminga antrosios dalies pradžia (1:7) palaidojo jų šansus „įkasti“ lyderiams. Rezultatyviausi buvo net keturi žaidėjai, pelnę po penkis įvarčius – Vaidas Drevinskas, Mindaugas Urbonas, Paulius Orlovskis ir Deivydas Virbauskas.

Tuo metu Klaipėdoje po savaitgalio nuotaikos kiek kitokios. „Dragūnas“ ir sekmadienį lengvai susitvarkė su savo varžovais – 34:21. Šį kartą krito Rygos „Celtnieks“. Po šešis įvarčius pelnė neseniai prie ekipos prisijungęs Gabrielius Virbauskas ir senbuvis Mindaugas Dumčius. Igoris Kopyšinskis ir Edgaras Vorobjovas pridėjo po penkis.

„Dragūnas“ jau baigė reguliariojo sezono kovas ir savo grupėje ir kol kas rikiuojasi antras. Jų galutinė vieta priklausys nuo likusių rungtynių. Kauniečiai savo grupėje, likus vienoms rungtynėms, užima ketvirtą vietą, tačiau dar gali pakilti viena pozicija į viršų.

Akivaizdus pirmaujančių ekipų pranašumas

Sekmadienį sužaistos dar dvejos Lietuvos moterų rankinio lygos rungtynės. Šalies čempionės Kauno „ACME-Gaja-Žalgiris“ žaidėjos Klaipėdoje rezultatu 51:31(33:11) nugalėjo vietos „Dragūnas-Viesulas“ kolektyvą, o HC „Garliava“ klubas namuose privertė pasiduoti Šiaulių SM„Dubysa-Salve“ komandą – 41:25 (15:10).

Turnyro lentelėje su 23 taškais pirmauja žalgirietės, bet joms ant kulnų lipo Garliavos rankininkės, savo sąskaitoje turinčios 21 tašką.

Trečioje vietoje – Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ (10 tšk.), ketvirtoje – klaipėdietės (6 tšk.), penktoje – šiaulietės (4 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)