Nesėkmingai atrankos turnyrą pradėjusios Lietuvos rankininkės pirmąsias dvejas rungtynes spalio pabaigoje pralaimėjo – pirmajame susitikime svečiuose 27:30 nusileido Ukrainai, o antrąsias rungtynes savo aikštėje 31:38 pralaimėjo triskart (1994, 1996 ir 2002 metais) Senojo žemyno pirmenybes laimėjusiai Danijos komandai, kuri paskutiniajame čempionate liko per žingsnį nuo medalių – buvo ketvirta.

Aukščiausias Austrijos rinktinės, kuri nežaidė 2012 metų pirmenybių Serbijoje finaliniame etape, pasiekimas – bronzos medaliai 1996 metais. Austrės atrankos turnyrą pradėjo nesėkme 27:42 svečiuose su Danija, o antrosiose rungtynėse savo aikštėje 34:28 įveikė ukrainietes.

Vienintelį kartą Europos pirmenybių finaliniame etape žaidusios Lietuvos rankininkės 1996-aisiais Danijoje liko dvyliktos.

„Austrės yra austrės. Lygiai prieš dešimt metų žaidėme su austrėmis atkrintamosiose varžybose dėl kelialapio į 1994-ų metų Europos čempionato finalinį etapą ir tada pirmąjį susitikimą pralaimėjome varžovėms vieno įvarčio skirtumu, o antrąjį – dviem. Ir nors Austrijos rinktinė nežaidė 2012 metų Senojo žemyno pirmenybių finaliniame etape Serbijoje, ji atsigauna, nes užaugo jaunoji karta, kuri buvo savo amžiaus grupių Europos pirmenybių prizininkė, – apie būsimas varžoves kalbėjo šalies moterų rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Skarbalius.

Treneris išgyveno, kad rinktinei negali padėti pajėgiausia šiuo metu žaidėja Birutė Stellbrink, kuri atsigauna po kelio raiščių operacijos.

„Gaila, kad nebus reabilitaciją atliekančios Birutės Stellbrink. Be to, kelio skausmus pirmadienį vakarinėje treniruotėje pajuto ir Prancūzijoje žaidžianti Živilė Jurgutytė. Šiandien ji konsultuojasi su gydytojais ir ar galės žaisti, kol kas pasakyti negaliu. Bet, kad ir kaip būtų, jau trauktis nėra kur ir mes norime laimėti“, – ryžtingai savo pasisakymą baigė kartu ir Lietuvos rankinio federacijos prezidento pareigas einantis A. Skarbalius.

Dvikovai su Austrijos rinktinė vyriausiasis Lietuvos ekipos treneris pakvietė ruoštis septyniolika žaidėjų:

Amanda Jasiuevičiūtė (Kauno „ACME-Žalgiris“)
Rita Repečkaitė (Vilniaus „Šviesa-Eglė“)
Živilė Jurgutytė (Bigano-Beglio „Union Mios“, Prancūzija)
Gabija Vidūnaitė („ACME-Žalgiris“)
Neringa Palionytė („ACME-Žalgiris“)
Dovilė Ilčiukaitė („ACME-Žalgiris“)
Diana Šatkauskaitė (Kauno rajono „HC Garliava SM-CASCADA“)
Gintarė Lydekaitė („ACME-Žalgiris“)
Roberta Zarembienė („HC Garliava SM-CASCADA“)
Audinga Kniubaitė („ACME-Žalgiris“)
Neringa Mikšytė („HC Garliava SM-CASCADA“)
Auksė Aglinskienė (Voldos „Handball“, Norvegija)
Daiva Būtėnaitė („HC Garliava SM-CASCADA“)
Laima Bernatavičiūtė (Voldos „Handball“, Norvegija)
Greta Kavaliauskienė (Vilniaus „SM Tauras-Vilniaus kolegija“)
Kristina Kvedarienė („ACME-Žalgiris“)
Rūta Latakaitė (Leverkuzeno „Bayer 04“, Vokietija)

Atsakomosios rungtynės su Austrijos komanda šeštadienį bus žaidžiamos Brėgenco mieste.

Iš viso atrankos varžybose dalyvauja 26 į septynias grupės suskirstytos rinktinės. Į finalinį turnyrą, kuris kitų metų gruodžio 7-21 dienomis vyks Vengrijoje ir Kroatijoje, pateks po dvi geriausios kiekvienos grupės komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)