Nepaisant to, kad Danijos rankininkių garsieji trijų olimpiadų ir trijų Europos bei pasaulio čempionių vardai jau praeityje, vis tiek jos nuolat yra tarp geriausiųjų planetos komandų.

Mūsiškės, išvargintos netikėtai sudėtingos kelionės po pirmųjų grupės rungtynių ketvirtadienį su Ukrainos ekipa, nes grįžo tik šeštadienį vakare ir nespėjo ne tik tinkamai pailsėti, bet ir tinkamai pasitreniruoti.

Tačiau Lietuvos atstovės su grėsmingomis varžovėmis kovėsi garbingai ir atrodė visiškai kitaip nei praėjusio sezono dvikovose.

„Pradžioje lietuvaitės išsigando varžovių garsių vardų ir titulų, bet pamažu nusiramino ir galiausiai atslūgus nerviniai įtampai pavyko stabilizuoti žaidimą, atsirado pasitikėjimas savimi. Mūsiškės nuo antrojo kėlinio pradžios pajuto, kad galima kovoti ir su daugkartinėmis olimpinėmis bei Europos čempionėmis, atsirado tarpusavio supratimas, pagerėjo žaidimas. Darėme daug keitimų, kad galėtume atsilaikyti prieš žymiai mus pranokstančias meistriškumu varžoves. Todėl pasisekė kiek sumažinti atsilikimą bei garbingai užbaigti rungtynes.

Tokie mačai duoda neįkainojamą naudą mūsų rankininkėms. Dar kartą pasikartosiu, jog būtent tokių tarptautinių rungtynių mūsų šalies rankininkėms ir labai trūksta. Tik tokiuose mačuose kyla meistriškumas ir žaidėjų charakteriai“, - karštomis pasibaigusio mačo mintimis pasidalino Lietuvos rinktinės strategas Antanas Skarbalius.

Rungtynės:

Lietuva - Danija 31:38 (12:21).

Lietuva: Diana Šatkauskaitė 9, Indrė Mockevičiūtė ir Laima Bernatavičiūtė po 5, Rūta Latakaitė-Willig 4 , Neringa Palionytė, Dovilė Ilčiukaitė ir Audinga Kniubaitė po 2, Simona Kazlauskaitė ir Martyna Vaitkutė po 1 įvartį.

Danija: Louise Katharina Burgaard ir Camilla Dalby po 5, Mette Bjorholm Gravholt, Kristina Kristiansen, Ann Osterballe Norgaard, Stine Jorgensen po 4, Maria Fisker 3, Susan Torp Thorsgaard, Lotte Grigel, Trine Ostergaard Jensen ir Anne Mette Hansen po 2, Pernille Holst Holmsgaard 1 įvartis.

7 m baudiniai: 4/4 - 1/2.

Trečias ir ketvirtas atrankos turnyro rungtynes lietuvės ateinančių metų kovo pabaigoje žais su Austrijos rinktine, kuri sekmadienį vėlai vakare 34:28 (18:12) privertė pasiduoti Ukrainos ekipą bei pakilo į trečią vietą.

13 įvarčių prie pergalės prisidėjo Beate Scheffknecht, 10 - Sonja Frey, 5 - Katrin Engel.

Ukrainiečių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Viktorija Borščenko (8), Olga Nikolajenko (5) ir Anastasija Pidpalova (4 įvarčiai).

Pirmos atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1.Danija220080:584
2.Ukraina210158:612
3.Austrija210161:702
4.Lietuva200258:680

Iš viso atrankos varžybose dalyvauja 26 į septynias grupės suskirstytos rinktinės. Į finalo turnyrą, kuris kitų metų gruodžio 7-21 dienomis vyks Vengrijoje ir Kroatijoje, pateks po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)