Pasak Lietuvos rinktinės trenerio, svarbiausia, kad komanda gerai pailsėtų po varginančių kelionių. Dėl oro linijų kaltės, rinktinės kelionė į Izraelį truko net 24 valandas ir Tel Avivą rankininkai pasiekė likus vos kelioms valandoms iki rungtynių.

„Po kelionių dar jaučiasi nuovargis, bet turim laiko atsigauti. Sumažinome šiek tiek krūvius ir daugiau laiko skiriam analizei nei treniruotėms. Daug analizavom, kur aikštėje nepadarėm taip, kaip planavom. Matosi, kad tokia kelionė ir nenormalus pasiruošimas toms rungtynėms davė negatyvų rezultatą, ypač antrame kėlinyje.

Jeigu sutvarkysime puolimą ir neleisim varžovams padaryti tiek greitų atakų, kiek jie gavo šansų namuose, tai manau, viskas bus gerai. Antrame kėlinyje užstrigęs puolimas davė daug laisvės ir pigių įvarčių varžovams ir mums reikėjo juos vytis iki pat rungtynių pabaigos. Turim daug informacijos, ją analizuojam ir jeigu ištaisysim klaidas, viskas bus gerai“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

„Tokia sunki kelionė buvo nauja patirtis mums visiems. Bet pritrūko ir sėkmės aikštelėje. Nerealizavom daug gerų progų. Antrame kėlinyje neįmetėme iš gerų pozicijų kokių 8 metimų ir leidom varžovams grįžti į rungtynes. O to negalima leisti emocingai žaidžiantiems Izraelio rankininkams. Vienas kertinių momentų buvo ir tai, kad paskutinę pirmo kėlinio sekundę praleidom įvartį. Tai varžovus labai užvedė emociškai. Nes taktiniu žaidimu jie niekuo nenustebino. Žaidė taip, kaip ir planavom“, – teigia įžaidėjas Benas Petreikis.

Stipriausiame Europoje Vokietijos „Bundesliga“ čempionate rungtyniaujantis B. Petreikis sako, kad į Lietuvos rinktinę po 8 metų pertraukos grįžęs treneris G. Savukynas pakėlė rinktinės pasirengimą rungtynėms į kitą lygį.

„Per savo karjerą dar nesu turėjęs tokio trenerio, kuris pateiktų tiek daug informacijos, analizės ir statistikos tiek apie varžovus, tiek ir apie mūsų pačių žaidimą, mūsų stipriąsias ir silpnąsias puses. Treniruotės tapo daug intensyvesnės. Prie rinktinės vairo stojo geriausias šiuo metu Lietuvos treneris, turintis daug patirties Čempionų lygoje. Todėl visi rinktinės rankininkai esame patenkinti, kad profesionalumas mus lydi kiekviename žingsnyje“, – sako 2009 metais tuo metu taip pat G. Savukyno treniruojamoje Lietuvos rinktinėje debiutavęs B. Petreikis.

Lietuvos ir Izraelio rinktinių susitikimas vyks sekmadienį 16.00 val. Alytaus arenoje.

Antro atrankos etapo nugalėtojai lemiamoje kovoje dėl kelialapio į pasaulio čempionatą balandžio mėn. kovos su Vengrijos rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją