Šuolio galingumo į aukštį rungtyje antrą vietą užėmė ir 190 cm aukščio kliūtį įveikė daugkartinis Lietuvos čempionas, tarptautinių ir nacionalinių varžybų nugalėtojas bei prizininkas Zigmantas Šarka su žirgu Cashman.

Mažojo rato rungtyje (kliūčių aukštis – 125 cm) trečia vieta atiteko jaunajai raitelei Monikai Paulauskaitei su žirgu Claire de Lune. Dviejų fazių konkūre, nesurinkdmas nei vieno baudos taško, antrąją fazę duetas įveikė per 30,79 sek. Taip pat toje pačioje rungtyje ketvirtas liko Laimondas Skėris su Kolibriu. Antrąją fazę duetas irgi įveikė be baudos taškų, tačiau keliomis šimtosiomis sekundės dalimis lėčiau – per 30,86 sek.

Sudėtingiausioje „Grand Prix“ rungtyje (kliūčių aukštis – 145 cm) šešt​ą​ viet​ą​ užėmė Andrius Petrovas​
su žirgu Centrino. Šis duetas pagrindiniame maršrute gavo keturis baudos taškus ir distanciją įveikė per 61,38 sek.

„Kiekvienos varžybos, ypač vykstančios už Lietuvos ribų, yra nauja patirtis ir įgūdžių išbandymas tiek raiteliui, tiek žirgui. Džiaugiuosi, jog šiose varžybose dalyvavo tokia gausi mūsų šalies sportininkų delegacija ir pasiekė puikių rezultatų”, – sakė Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas.

Tarptautinėse konkūrų varžybose Lenkijoje iš viso startavo net 182 raiteliai su 300 žirgų iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Čekijos, Vokietijos ir kitų šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)