Šiame komandų čempionate skirtingai nei pernai buvo atsisakyta vienos rungties (pulas-10) ir paliktos likusios trys: pulas-8, pulas-9 ir pulas-14.1.

Nuo pat ankstyvaus ryto prasidėjo susitikimai tarp komandų. Kaip ir buvo tikėtasi, favoritais laikyta „Pool masters“ komanda (Pijus Labutis, Remigijus Kavalnis ir kt.) iš Vilniaus, kuri 2013 metais iškovojo komandų čempionato taurę, be vargo nugalėjo visus pirmo etapo varžovus ir užsitikrino vietą pusfinalyje.

Kita komanda, kuri taip pat be nei vieno pralaimėjimo atkeliavo iki kito pusfinalio, atstovavo pajūrio klubui „Black Ball“ (Eimantas Šveikauskas, Kęstutis Žadeikis jaunesnysis ir Konstantinas Afanasjevas).

„Entry I“ (Mindaugas Šalkauskas, Mantas Nedzvieckas, Paulius Tamkevičius) ir „Enrty III“ (Mindaugas Paškevičius, Nerijus Paškevičius, Rokas Grikšelis) komandos, kurios turnyro metu jau turėjo po vieną pralaimėjimą, nebegalėjo klysti ir tik nepriekaištingai sužaidusios pateko į stipriausiųjų ketvertą.

Burtai suvedė „Entry I“ ir „Pool masters“, bei „Entry III“ ir „Black Ball“ komandas į pusfinalių dvikovas.

Vilniečiams ir klaipėdiečiams kritus pusfinalyje, finale susitiko dvi komandos iš to paties Kauno miesto klubo - „Entry III“ ir „Entry I“. Rokas Grikšelis ir Mantas Nedzvieckas susitiko pulas-14.1 rungtyje, Nerijus Paškevičius ir Paulius Tamkevičius – pulas-8 rungtyje, bei Mindaugas Paškevičius ir Mindaugas Šalkauskas – pulas-9 rungtyje. R. Grikšelis nepaliko jokių vilčių M. Nedzvieckui, nugalėdamas jį 50-5 ir pelnė pirmą tašką savo komandai.

M. Šalkauskas ir M. Paškevičius, klube susirinkusiems lankytojams ir žiūrovams demonstravo aukšto meistriškumo pulą. Vyko atkakli kova. Tačiau didesnę ištvermę ir norą laimėti parodė M. Šalkauskas, kuris įveikė M. Paškevičių 7-5 ir taip išlygino rezultatą tarp komandų į 1-1. Dar kartą didžiulė atsakomybė krito ant Pauliaus Tamkevičiaus pečių. Ypatingą koncentraciją, ryžtą ir susikaupimą parodęs Paulius nugalėjo Nerijų, rezultatu 6-4 ir uždirbo savo komandai aukso medalius, bei įspūdingą pereinamąjį trofėjų, kurį kaip ir kiekvienais metais, klubas čempionas, gali laikyti savo klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją