„Tokie sporto kompleksai reikalingi ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visuomenės užimtumui, sveikatingumui ir susidomėjimui sportu skatinti“, - sakė H. Wirzas. – Tačiau objekto statymo procese reikia atsižvelgti į suinteresuotąsias šalis bei planuoti biudžetą ne tik komplekso konstrukcijai, bet ir vėlesniam jo išlaikymui ir panaudojimui bei ateityje vyksiantiems projektams“.

Pasak Europos lengvosios atletikos federacijos prezidento, pradėto Lietuvos nacionalinio stadiono vietovė yra ideali erdvumo bei susisiekimo atžvilgiu. Tai leistų pritraukti didelį skaičių žmonių ir taip sukurti didesnę objekto vertę.

„Daugelyje šalių sportas ilgą laiką buvo per daug izoliuotas nuo kitų sferų, tačiau dabar reikalinga jį integruoti ir padaryti visiems prieinamą“, - sakė H. Wirzas. – Įvairi sportinė veikla ne tik gali, bet ir privalo būti susieta su profesionaliuoju sportu. Džiugu girdėti, jog Ministras Pirmininkas palaiko šį nacionalinio stadiono projektą“.

Premjeras Algirdas Butkevičius susitikime pabrėžė, jog vienas iš svarbiausių klausimų sporto srityje ir yra šio sporto komplekso užbaigimas. Vyriausybės pateikta informacija, yra tikimasi, jog iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinės paramos 2014-2020 metams ES finansavimas šiam objektui galėtų siekti iki 85 proc., likusi dalis turėtų atkeliauti iš valstybės ar savivaldybės. Anot Premjero, norint vykdyti antrą multifunkcinio stadiono statybos etapą, reikalinga paruošti gerą verslo planą.

Susitikime Europos lengvosios atletikos prezidentas ne tik aiškino tokių multifunkcinių sporto kompleksų naudą, bet ir dalinosi patirtimi: 25 tūkstančių vietų „Letzigrund“ stadionas Ciuriche buvo pastatytas per metus. Jame jau buvo surengtas 2008-ų Europos futbolo čempionatas, o kitais metais vyks ir Europos lengvosios atletikos čempionatas. Visa tai – kruopštaus planavimo dėka.

„Lietuvoje tokia bazė reikalinga ne tik lengvajai atletikai, bet ir kitoms sporto šakoms“, - pritarį E. Skrabulis.

LLAF prezidentas Eimantas Skrabulis ir generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva mano, jog turėti tokią multifunkcinį sporto kompleksą yra garbės reikalas ne tik sostinei. Tai tuo pačiu ir šalies vizitinė kortelė tarptautiniame kontekste.

„Šioje sporto bazėje galėtų vykti įvairios tarptautinės varžybos, kurios leistų ateityje pretenduoti vykdyti aukščiausio rango Europos pirmenybes. Pats sporto objektas būtų prieinamas kasdieniniam bendruomenės naudojimui“, - teigė N.Medvedeva.

Po vizito Lietuvos Vyriausybėje, H. Wirzas aplankė ir Kūno kultūros ir sporto departamentą (KKSD) bei susitiko su generaliniu direktoriumi Klemensu Rimšeliu. Buvo kalbama apie sporto infrastruktūros plėtrą, esamas sporto problemas bei galimas ateities perspektyvas, išgirstas KKSD vadovo palaikymas nacionalinio stadiono projekto klausimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)