Tūkstančiai mokinių iš 616 pradinių klasių bus skatinami skirti daugiau dėmesio fiziniam aktyvumui ir sveikai gyvensenai, o mokytojai galės atrasti naujų idėjų, kaip sportą pateikti žaismingiau ir įvairiau.

Šis unikalus projektas skatins mokinių sveikos gyvensenos bei fizinio aktyvumo įpročius ir padės itin svarbų vaidmenį šiame ugdyme atliekantiems pedagogams atrasti sportą iš naujo kaip veiklą, kuri vaikams gali būti įtraukianti ir smagi.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, sportas ir aktyvus gyvenimo būdas yra žmogaus sveikatos pagrindas.

„Tad ugdyti jaunimui fizinio aktyvumo įpročius yra svarbiausias šios akcijos tikslas. Sportinė veikla turi būti įvairi ir patraukli, kad ji sudomintų augančią kartą. Kasdieninis sportavimas ir aktyvus gyvenimo būdas padeda išvengti sveikatos problemų, sprendžia daug socialinių klausimų, pavyzdžiui, jaunimas turi aktyvų laisvalaikį. Be to, fizinis aktyvumas gerina mąstymą, tad sportuojantys vaikai geriau mokosi“, – sakė A. Veryga.

„Olimpinės savaitės“ metu pedagogus pasieks vaizdinės rekomendacijos kaip įdomiai vesti kūno kultūros pamokas ar užsiėmimus tarp pamokų, patarimai apie fizinį aktyvumą, sveiką mitybą, emocinį intelektą ir kita.

Projekto dalyviai bus skatinami užsiimti aktyvia fizine veikla ir apie savo užsiėmimus papasakoti. Burtų keliu išrinktos kūrybiškiausios ir aktyviausios klasės laimės prizus – nuo išvykos į sporto šakos treniruotę, sportinės aprangos iki bilietų į Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes.

„Kviečiu mokyklas aktyviai ir kūrybiškai dalyvauti Olimpinėje savaitėje ir išmėginti kuo daugiau įvairiausių veiklų. Vaikystėje įgyti įgūdžiai sportuoti, judėti, treniruotis lieka ilgam. Jei šiuolaikiniai technologijų kartos vaikai pamils sportą, tikėtina, kad ateityje turėsime sveikesnę visuomenę“, - teigė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

„Sportas visų pirma yra sveikatinimo priemonė, o taip pat ir įrankis ugdyti žmogaus vertybes, formuoti charakterį ir pasitikėjimą savimi. Tačiau moksleivių gebėjimai, sudėjimas ir polinkis sportui yra skirtingi.

Dėl to mokytojams kyla problema – kaip sudominti vaikus užtikrinti pakankamą fizinį aktyvumą? Sveikatai palankus sportas turi būti malonus ir patrauklus vaikams. Tikimės, jog „Olimpinė savaitė“ taps įkvėpimu mokytojams. Džiaugiamės, jog jie patikėjo šia idėja ir aktyviai registravosi“, - kalbėjo LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Olimpinė savaitė“ numatyta spalio 22-26 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją