Iki patekimo į čempionato finalą mūsiškiams pritrūko vos 1,13 balo. Teisę patekti į finalą turėjo pirmas 16 vietų užėmę poros. Nepaisant to, G. Butkutės ir N. Jermolajevo debiutinis pasirodymas pasaulio čempionate ir pasiektas rezultatas džiugina.

Galima pasidžiaugti ir tuo, kad pora techniniais balais aplenkė ir Prancūzijos porą, užėmusią 16 vietą ir patekusią į finalą. Už mūsų poros nugaros taip pat liko stiprios poros. Tarp jų – ir stipriausia Austrijos pora, šių metų Europos čempionate buvusi 9 vietoje, Japonijos, Šveicarijos, Baltarusijos ir Izraelio atstovai.

G. Butkutė ir N .Jermolajevas itin atsakingai ruošėsi visiems šio sezono startams ir tai akivaizdžiai atsispindėjo jų rezultatuose. Po Europos čempionato porą pradėjo treniruoti vienas geriausių porinio čiuožimo atstovų, daugkartinis Europos čempionas ir prizininkas, pasaulio čempionatų bronzos medalių laimėtojas poriniame čiuožime Aleksandras Smirnovas. Panašu, kad pusantro mėnesio trukęs darbas su šiuo treneriu nenuėjo veltui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)