Lietuvos plaukimo „Auksinė žuvelė“ net per gimtadienį nekeis savo griežtos darbotvarkės.

„Treniruotės, pamokos – manau, šiandien ji neturės nei laiko, nei jėgų švęsti“, – kalbėdamas su DELFI, sakė R. Meilutytės vyresnysis brolis Margiris. – Kiek žinau, Rūta praėjusį savaitgalį buvo kažkur su draugais trumpam išėjusi, bet nesu tikras – šiomis dienomis neteko su ja kalbėtis. Paskambinsiu ir pasveikinsiu telefonu, o dovaną įteiksiu, kai bus proga“.

Kokių dovanų besulauktų jaunoji plaukikė, šešioliktaisiais gyvenimo metais jos svajonės ir taip pildėsi viena po kitos.

Olimpinės čempionės titulas 100 m plaukimo krūtine distancijoje Londone, trys medaliai (du aukso ir vienas sidabro) pasaulio čempionate trumpame baseine, trys Europos ir visa krūva nacionalinių rekordų, geriausios Lietuvos metų sportininkės titulas – būdama 15-os, R. Meilutytė šlavė apdovanojimus vieną po kito.

Kokie iššūkiai laukia 16-metės Rūtos? Svarbiausias jų – liepos 19 – rugpjūčio 4 dienomis Barselonoje (Ispanija) vyksiantis planetos čempionatas ilgame baseine, kuriame, kaip tikimasi, trenerio Jonathano Ruddo auklėtinė vėl kovos dėl tauriausios spalvos apdovanojimo.

Beje, 16-as gimtadienis R. Meilutytei atneš iš šiokios tokios praktinės naudos. Nuo šiol ji galės nebesukti galvos dėl kai kurių avialinijų, pavyzdžiui, tarp Didžiojoje Britanijoje gyvenančių lietuvių itin populiarios „Ryanair“, draudimo jaunuoliams iki 16 metų skristi be vyresnio asmens palydos. Tiesa, vykstant į varžybas užsienyje, R. Meilutytę šiaip ar taip visuomet lydi treneris J. Ruddas, o į tėvynę iš Plimuto plaukikė paprastai grįžta kartu su tėčiu.

Be to, sulaukusi 16-os, R. Meilutytė Lietuvoje nuo šiol turės teisę gauti A1 (50-125 kubinių centimetrų variklio darbinio tūrio motociklų) ir B1 (keturačių) kategorijos vairuotojo pažymėjimą ar, pavyzdžiui, nusipirkti fejerverkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)