Lietuvių komanda paskutinėje rungtyje sužaidė taktiškai. L. Asadauskaitė stengėsi kuo labiau sumažinti 18 sekundžių deficitą nuo pirmoje vietoje buvusių britų Kate French ir Josepho Evanso. Lengvai britą pavijęs J. Kinderis neskubėjo jo lenkti, nors yra vienas geriausių bėgikų pasaulio čempionate.

Išlaikęs ramų pulsą J. Kinderis šaudė be klaidų, tuo tarpu britas ten prarado mažiausiai dešimt sekundžių. Bet abu sportininkai teigė, kad varžybos laimėtos ne dėl puikaus pasirodymo paskutinėje rungtyje, o gero komandinio darbo.

Mišrios estafetės nėra olimpinė rungtis, bet abu sportininkai pripažino, kad tokiai tapus, jį būtų viena mėgstamiausių ir kitų porininkų neieškotų.

Pirmasis kalbėti pradėjęs J. Kinderis pasidžiaugė, kad pagaliau pradingo visą čempionatą slėgusi įtampa ir turėjo šansą atsigriebti.

„Svarbiausia šiandien buvo geras startas. Pradėjome pergale fechtavime. Galiem džiaugtis, kad reabilitavomės. Individualiai pasirodėme prasčiau. Atslūgo įtampa ir parodėm ką mokame. Fechtavime mėgavausi ir viskas išėjo puikiai. Su Laura sutarėme, kad rezultatą skaičiuosime dienos gale ir viskas puikiai pavyko“, — kalbėjo sportininkas.

Mišrios estafetės kombinuotąją rungtį pradėjusi L. Asadauskaitė visai nesibaidė 18 sekundžių deficito prieš britų porą.

„Sakiau darysiu viską, kad kuo arčiau priartėčiau. Gal tik trys sekundės buvo likusios iki varžovės. Palikau viską Justui daryti. Ir pavyko. Jau po rato jis išsiveržė į priekį“, — kalbėjo olimpinė čempionė.

Čia įsiterpė J. Kinderis ir priminė, kad toks pat scenarijus buvo ir Europos čempionate. Nuo lietuvių kentėjo tas pats prieš tai pirmavęs britas J. Evanasas.

„Jis jau kaip ir bijojo. Ir manau, kad paskutinis šaudymas tai ir parodė. Bet varžybos ir man buvo labai sunkios. Tik paskutiniai 800 metrų buvo labai smagūs, jais labai mėgavausi“, — kalbėjo J. Kinderis.

Sportininkas buvo sakęs, kad jo tikslas šiemet parodyti stabilumą ir skeptikams pateikti gerų rezultatų ir įrodyti, kad 2013 metų pasaulio čempiono titulas nebuvo atsitiktinumas. Lietuvis, po dienos dar krimtosi dėl prarasto titulo.

„Visada smagu savų sirgalių apsuptyje laimėti auksą. Perkelus šią dieną į vakar, būtų kitaip buvę. Vakar iš 35 kovų aš laimėjau 17, o šiandien iš 19 laimėjau 16. Tai didžiulis skirtumas“, — nuogąstavo J. Kinderis.

Visgi, L. Asadauskaitė nuolat palaikė J. Kinderį, tiek tarp rungčių, tiek ir liaupsėmis. Jai, didžiulis malonumas startuoti su juo.

„Mums labai nedaug pritrūko iki medalių. Bet čia yra komanda. Aš džiaugiuosi — ir jis džiaugiasi. Mes papildome vienas kitą“, — papildė lietuvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)