Varžybos lietuviams prasidėjo sėkmingai. Plaukimo rungtyje kauniečiai distanciją įveikė per 1 min. 57,31 sek. ir užėmė trečiąją vietą (316 taškų). Didžiosios Britanijos sportininkai po pirmosios rungties mūsiškius lenkė vos 2 taškais, o Rusijos – vienu.

Fechtavimosi rungtyje lietuviai laimėjo 19 dvikovų iš 36 ir taip pat buvo treti (214). Deja, papildomoje fechtavimosi rungtyje mūsiškiai turėjo pripažinti vengrų pranašumą ir savo taškų kraičio nepapildė.

Tokie rezultatai leido G. Venčkauskaitei-Juškienei ir D. Vaivadai po 2 rungčių žengti tretiems. Lietuviai turėjo 530 taškų, o antrąją vietą užėmė baltarusiai – 534. Toliau buvo britai – 556 taškai.

Deja, kauniečių duetui nepavyko susitvarkyti su žirgais – mūsiškiai neužbaigė jojimo rungties, pelnė 0 taškų iš 300 galimų ir atsisveikino su viltimis tęsti kovą dėl medalių.

Žemiau lietuvių prieš bėgimo ir šaudymo rungtį buvo tik vengrai, kurie nepelnė taškų plaukimo rungtyje dėl estafetės perdavimo metu per anksti į vandenį įšokusio sportininko.

Tokios pozicijos išlikimo ir po paskutinės rungties. Iš viso finale G. Venčkauskaitė-Juškienė ir D. Vaivada surinko 1119 taškų.

Europos čempionais tapo britai Kerenza Bryson ir Mylesas Pillage'as (1438), antrąją vietą užėmė čekai Eliska Pribylova ir Davidas Kindlas (1419), o trečiąją – italai Irene Pampolini ir Valerio Grasselli (1412).

Asmeninės varžybos Europos čempionate prasidės rugpjūčio 8-ąją. Moterų kovose dalyvaus Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G. Venčkauskaitė-Juškienė ir Ieva Serapinaitė, o vyrų – Justinas Kinderis ir D. Vaivada.

Rugpjūčio 10-ąją vyks vyrų varžybų finalas, o rugpjūčio 11-ąją – moterų.

Europos čempionate šiemet vyks ir olimpinių kelialapių dalybos. Juos pelnys po 8 geriausius moterų ir vyrų varžybų dalyvius.

Pirmieji teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse užsitikrino Pasaulio taurės varžybų nugalėtojai L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir britas Josephas Choongas. Jei Bate jie pateks tarp 8 geriausiųjų, kelialapiai atiteks devintųjų vietų laimėtojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)