Lietuvos penkiakovininkų gretose nebuvo kelialapį į Londono olimpines žaidynes iškovojusios Lauros Asadauskaitės-Zadneprovskienės bei kelialapio siekiančio Edvino Krungolco, kuris dar nepradėjo rengtis naujam sezonui ir su žmona buvo išvykęs pailsėti į Ameriką.

Vyrų grupėje jėgas bandė 28 sportininkai. Skirtingai nei per pasaulio čempionatus, šaudymo ir bėgimo varžybos vyko atskirai. Po šaudymo, fechtavimo, plaukimo ir bėgimo rungčių paaiškėjo 12 stipriausių sportininkų (8 vyrai ir 4 moterys), kurie tęsė kovą toliau. Kadangi tebuvo keturi žirgai, tai sportininkai Belmonte jojo dvi dienas.

Londono olimpinių žaidynių kandidatui Justinui Kinderiui (tr. Jurijus Moskvičiovas) bandė atkakliai priešintis per pasaulio ir Europos jaunimo čempionatus sėkmingai rungtyniaujantis kaunietis Paulius Aleksandravičius, kuris gerai bėga ir šaudo. Tačiau vis dėl to nugalėjo didesnį patyrimą turintis J. Kinderis – 5712 tšk.

P. Aleksandravičiaus sąskaitoje – 5628 tšk. Bronzos medalį pelnė vilnietis Tomas Makarovas (5424), kuris nepasižymi bėgimo trasoje.

Moterų grupėje jėgas bandė 13 sportininkių. Atkakli buvo kaunietės Gintarės Venčkauskaitės (5416 tšk., tren. Henrikas Eismontas) ir vilnietės Linos Batulevičiūtės (5380 tšk., tren. Pavelas Makarovas) dvikova, papuošusi čempionatą. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas viliasi, kad viena kuri nors šių penkiakovininkių gali patekti į Londono olimpines žaidynes.

Bronzos medaliu apdovanota vilnietė Karolina Gužauskaitė (5152).

Jaunimo grupėje (22 sportininkai) geriausiai pasirodė: 1. Hlegas Radziukas (Balt.) 5420 tšk., 2. Arturas Bartaševičius (V) 5352, 3. Andrejus Fadejevas (Kaliningradas) 5332. Merginų grupėje (12 sportininkių) sėkmė lydėjo Gintarę Venčkauskaitę (5416), antra buvo vilnietė Karolina Gužauskaitė (5152), o trečia – kaunietė Vilma Juchnevičiūtė (4968).

Dabar penkiakovininkai pradėjo rengtis naujam sezonui, daug treniruojasi. Gruodžio 3-4 d. Vilniuje vyks tarptautinės Viktoro Želvio taurės keturkovės varžybos, kuriose dalyvaus sportininkai iki 18 metų. Rungtyniaus 6-7 šalių jaunieji penkiakovininkai.

„Varžybos buvo sunkios, norėjau pasižiūrėti, ar pasirengimo kitam sezonui metu esu stiprus, galiu varžytis su jaunaisiais konkurentais. Sekėsi gerai: laimėjau fechtavimo varžybas, surinkau maksimaliai taškų jojimo rungtyje, neblogai bėgau. Dabar daug treniruojuosi, dideli krūviai, todėl savo rezultatais čempionate esu patenkintas“, – sakė J. Kinderis.

Šiemetinį sezoną jis įvardijo kaip įtemptą, tačiau ne tokį, kokio sportininkas norėjo. „Buvo daug nesusipratimų, kurie priklausė ne tiktai nuo manęs. O tai – liūdniausia. Lazerinių ginklų įvedimas šaudymo rungtyje neleidžia man parodyti to, ką galiu, reikia daug ką tobulinti.

Lazeris man buvo neparankus ir per šių metų Europos čempionatą, kurio metu buvo kovojama dėl 8 vardinių kelialapių į Londono olimpines žaidynes. Tačiau viską jau pamiršau, galvoju apie kitus metus, viskas dar priešaky. Vilčių startuoti Londone turiu nemažų“, - sako sportininkas.

Kitąmet liko dar šešios varžybos ir J. Kinderis visas viltis sieja su reitingu.

„Nereikia kažkokio stebuklo, per varžybas reikia pasirodyti vidutiniškai, nebūtinai užimti aukštas vietas. Reitingo taškus rinksiu per keturis Pasaulio taurės varžybų etapus, taurės finalą ir pasaulio čempionatą. Šiemet kelialapius į olimpines žaidynes jau iškovojo 21 sportininkas, o kitąmet dar paaiškės 15 laimingųjų, norėtųsi patekti tarp jų“, - sako J. Kinderis.