„Puikiai suvokiame šio renginio reikšmę ir naudą mūsų tinklininkams. Smagu, jog pradedame judėti į priekį ir tikimės visos tinklinio bendruomenės palaikymo“, - sakė LTF prezidentas Darius Čerka.

Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatas šiemet vadinsis „LTF Open powered by DELFI“, o varžybas sudarys penki etapai. Tikimasi, kad tai bus pagrindinis aukščiausios prabos paplūdimio čempionatas šalyje. Etapai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Rokiškyje. Sostinėje planuojamas pirmas ir paskutinis finalo etapai. Čempionatas yra registruotas FIVB sistemoje ir įtrauktas į žemyno pirmenybių sąrašą, tad čia bus galima „uždirbti“ reitingo taškų. Penktas etapas bus šventinis, nes išvakarėse įvyks tradicinė „Tinklinio naktis“.

Kiekvienas etapas truks dvi-tris dienas. Vyks kvalifikacinės varžybos, kuriuose šansą patekti į pagrindinį „katilą“ turės visi norintys. 16 stipriausių moterų ir vyrų komandų žais dviejų minusų sistema ir visą savaitgalį džiugins žiūrovus. Planuojama, jog etapų metu veiks nemokama tinklinio mokykla, kurioje tiek dideli, tiek maži galės susipažinti su šio dinamiško sporto paslaptimis, o esant pakankamai vietos, bus stengiamasi surengti ir mini paplūdimio tinklinio turnyrą šio sporto mėgėjams.

„Visų pirma, apie šį čempionatą galvoju kaip apie reprezentacinį. Norime, jog tai būtų aukščiausios prabos nacionalinis turnyras, kuriame susirinktų geriausios Lietuvos poros ir ne tik. Pradžioje svarbiausia sutvarkyti prieš tai buvusias problemas ir iš naujo įrodyti žaidėjams, jog čia verta dalyvauti. Planas yra augti iš lėto, tačiau užtikrintai. Viena iš svarbiausių ir sudėtingiausių užduočių - sugrąžinti prestižą šiam čempionatui, - teigė „360 Sportas“ vadovas Robertas Švedas. - Didžiausia naujovė, žinoma, yra tai, jog čempionatas yra oficialiai įtrauktas į FIVB kalendorių ir čia bus galima iškovoti tarptautinius reitingo taškus. Faktas, jog žaidėjų registracija taps sudėtingesnė, tačiau tai gan nemažas kokybinis žingsnis ir tvirtas pamatas renginio plėtrai ateityje.“

Svarbu atkreipti dėmesį, kad homologavus Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionatą, dalyvių registracija vyks pagal tarptautinių varžybų registracijos tvarką. Visi dalyviai turės ne tik prieš kiekvieną etapą nustatytais terminais pateikti komandos paraiškas ir žaidėjų sveikatos pažymas, tačiau privalės turėti ir Pasaulio tinklinio konfederacijos (FIVB) numerį ir sumokėti Europos tinklinio konfederacijos (CEV) licencijos metinį mokestį ir varžybų startinį mokestį.

Tikimasi, kad čempionate startuos ir visos stipriausios Lietuvos poros, kurios padės pritraukti didesnį žiūrovų dėmesį.

„Esame pasiruošę priimti maksimalų komandų skaičių. Dar sudėtinga pasakyti, kiek komandų dalyvaus. Smagu būtų, jog palaikymą išreikštų geriausi Lietuvos žaidėjai ir susirinktų į pirmą turnyrą. Nieko geriau negalėtų būti. Kol kas norime solidarizuoti visus vietinius žaidėjus, o, jei jie atvyks ir žais, manau tai patrauks ir mūsų kaimyninių valstybių žaidėjų dėmesį. Kitais žodžiais kalbant, kol kas svarbiausia - vietiniai. Po to pradėsime dirbti ir su aplinkiniais. Stengsimės, kad turnyras būtų tinkamai nušviestas, o dalyviai gautų deramą dėmesį ir pasijaustų, jog ši šventė yra skirta jiems. Suprantame, jog šiandien negalime lygiuotis į Latviją, tačiau nuo kažko reikia pradėti“, - mintimis dalinosi R. Švedas.

Pirmas Lietuvos čempionato etapas vyks jau birželio 10-11 dienomis Vilniuje.