Ketvirtadienį antrame keturių ekipų E grupės turnyro ture 5 reitingą turintys Lietuvos tinklininkai vos per 25 minutes 2:0 (21:13, 21:7) nugalėjo estus Ragnarą Kaldę ir Karlį Alliką (21 reitingas) ir užsitikrino vietą atkrintamose varžybose.

Lemiamoje dvikovoje dėl pirmos vietos grupėje ir tiesioginio kelialapio į pirmenybių aštuntfinalį ketvirtadienio popietę lietuviai žais su prancūzais Arnaud Gauthier-Ratu ir Arnaud Loiseau (12 reitingas), kurie antro turo mače 2-0 (21:12, 21:12) įveikė šeimininkus Charalamposą Zorpį ir Antonį Liotatį (28 reitingas).

Lietuvos merginos iškovojo pirmą pergalę

Pirmą pergalę iškovojo Urtės Andriukaitytės ir Irinos Zobninos duetas. Ketvirtadienį merginų varžybų keturių ekipų H grupės turnyro antro turo susitikime 24-os pagal skirstymą Lietuvos tinklininkės per 24 minutes 2-0 (21:15, 21:7) nugalėjo ukrainietes Viktoriją Mostsicką ir Darją Peretiatko (8 reitingas) ir išsaugojo galimybę patekti į atkrintamas varžybas.

Ketvirtadienio popietę lemiamoje dvikovoje U. Andriukaitytės ir I. Zobninos pora susitiks su dvi pergales iškovojusiomis lenkėmis Agnieszka Adamek ir Kinga Legieta (25 reitingas), kuris antrame ture 2-0 (21:19, 21:16) įveikė čekes Kristyną Adamčikovą ir Anną Komarkovą (9 reitingas).

Europos jaunimo (iki 20 metų) paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vaikinų ir merginų komandas. Į atkrintamas varžybas patenka po 3 iš 4 geriausių duetų kiekvienoje grupėje, o čempionate nugalėjusios poros uždirbs po 80 pasaulio reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją