Laimėję du susitikimus ir patyrę tris nesėkmes lietuviai užėmė ketvirtą vietą B grupėje ir pateko tarp 24-ių porų, kurios toliau tęs kovą dėl medalių.

M. Navicko ir E. Vaškelio varžovai pirmame atkrintamų varžybų etape paaiškės po burtų traukimo pasibaigus visiems pirmo etapo susitikimams.

Iš viso paplūdimio tinklinio vaikinų turnyre varžosi 36 į šešias grupes suskirstytos poros, o į atkrintamas varžybas pateks keturi geriausi kiekvienos grupės duetai.

Dviratininkės užėmė devintą vietą

Žaidynėse Kinijoje penktadienį grupinėmis lenktynėmis plente baigėsi dviratininkų komandų varžybos.

Sėkmingai grupinėse lenktynėse plente startavo abi Lietuvos atstovės, sugaišusios trasoje 1 valandą 12 minučių ir 36 sekundes: Ema Manikaitė finiše nusileido tik brazilei Anai Paulai Casettai ir finišavo antra, o Ernesta Strainytė užėmė aštuntą vietą tarp 63-ų sportininkių.

Iškovojusios 100 įskaitinių taškų Lietuvos merginos iš viso surinko 124 taškus ir komandų varžybose užėmė devintą vietą tarp 32-ų duetų.

Aukso medalius iškovojo Italijos (248 tšk.) dviratininkės, sidabras atiteko Čekijos (230 tšk.) merginoms, o bronzos medaliais džiaugėsi Danijos (225 tšk.) sportininkės.

Merginų penkiakovės turnyre A. Tamašauskaitė kol kas dešimta

Fechtavimo rungtimi penktadienį prasidėjo šiuolaikinės penkiakovės varžybos. Merginų turnyre Aurelija Tamašauskaitė iškovojo 13 pergalių, patyrė 10 pralaimėjimų ir su 226 taškais tarp 24 dalyvių užima dešimtą vietą.

Po 226 taškus surinko lietuvę lenkiančios egiptietė Haydy Morsy ir baltarusė Irina Prosencova.

Šuolaikinės penkiakovės turnyre pirmauja kanadietė Kali Frances Sayers (282 tšk.), lenkianti žaidynių šeimininkę Xiuting Zhong (266 tšk.) ir britę Francesca Summers (264 tšk.).

Vaikinų turnyre D. Vaivada žengia penktas

Vaikinų turnyre Dovydas Vaivada iškovojo 16 pergalių, patyrė 7 pralaimėjimus ir su 250 taškų tarp 24 dalyvių kol kas užima penktą vietą. Po 250 taškus surinko ir lietuvį lenkiantys du dalyviai - italas Gianluca Micolli bei vengras Gergely'is Regosas.

Šuolaikinės penkiakovės vaikinų turnyre pirmauja bulgaras Javoras Pešlevskis (266 tšk.), o antrą vietą užima rusas Aleksandras Lifanovas (258 tšk.).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)