Turnyrą Lietuvos regbininkai pradėjo A grupėje akistata su Austrijos komanda ir iškovojo užtikrintą pergalę 13:4. Vėliau sekė gana netikėtas pralaimėjimas – 5:9 buvo nusileista Kroatijos komandai. Paskutinėse grupės rungtynėse lietuviai 3:7 nusileido vienai čempionato favoričių ir šeimininkei Rusijos rinktinei.

Užėmę grupėje trečią vietą Lietuvos regbininkai ketvirtfinalyje turėjo kautis su antroje pozicijoje B grupėje likusia Latvijos komanda. Latviai grupėje sugebėjo įveikti pajėgias Gruzijos ir Moldovos komandas ir nusileido tik italams.

Baltijos šalių derbis, kaip jau tampa įprasta, vyko kietai ir dramatiškai. Nors latviai pirmame kėlinyje du kartus žaidė mažumoje, mūsiškiams įgyti pranašumo nepavyko. Tik antrame kėlinyje po Donato Trumpicko žeminimo lietuviai įgijo dviejų taškų pranašumą – 5:3.

Paskutinių atakų metu latviai sugebėjo sušvelninti atsilikimą, o vėliau turėjo progų išlyginti rezultatą, tačiau lietuviai atsilaikė ir šventė pergalę.

Pusfinalyje lietuviai metė rimtą iššūkį galingai Rusijos rinktinei. Nors rusai rungtynių pradžioje išsiveržė į priekį 2:0, vėliau lietuviai kibo varžovams į atlapus ir išlaikė intrigą iki paskutinės minutės – 5:6. Tik paskutinėmis atakomis rusai įtvirtino sunkią pergalę rezultatu 8:5 (3:2).

Mažajame finale Lietuvos rinktinė greičiu neprilygo Italijos komandai ir varžovams nusileido 6:13 (2:6).

Čempionato finale Rusijos rinktinė 7:4 įveikė Gruzijos atstovus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją