Ilgoje trasoje varžėsi 389 dalyviai. Vyrų varžybose reikėjo įveikti apie 15,4 km distanciją su 33 kontroliniais punktais. Lietuvos čempiono titulą apgynė Algirdas Bartkevičius iš „Tako“ komandos. Čempionas distanciją įveikė per 1 val. 41 min. 9 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau nei 6 min. Antrą vietą užėmė Pranas Germanavičius iš „Ąžuolo“ komandos, trečias finišavo Vytautas Beliūnas iš „Šilo“ ekipos.

„Džiaugiuosi, kad pavyko apginti čempiono titulą. Buvo sudėtinga vietovė ir oro sąlygos. Ilga trasa, tai yra 100 minučių daug darbo ir kovos. Klaidų, žinoma, nepavyko išvengti, bet kontroliavau situaciją nuo pat pradžios ir stengiausi dirbti iki pat finišo. Paskutinį pusvalandį susikaupiau ir iš savęs išspaudžiau viską, ką šiandien galėjau“, – sakė vienas Lietuvos rinktinės lyderių A. Bartkevičius.

Dar vieną Lietuvos čempionato aukso medalį A. Bartkevičius iškovojo estafečių varžybose kartu su Simonu Krėpšta ir Tada Dementavičiumi. Lietuvos čempione tapusi „Tako“ komanda distanciją įveikė per 2 val. 2 min. 18 sek. Kiekvienam estafečių dalyviui teko įveikti po 6,6 km nuotolį su 20 kontrolinių punktų.

Antrą vietą užėmusi „Ąžuolo“ komanda Gytis Nakvosas, Mantas Rimkus ir P. Germanavičius nugalėtojams pralaimėjo 3 min. 38 sek. Bronzą laimėjo „Sako“ komanda Mindaugas Nakvosas, Paulius Vidžiūnas ir Donatas Mickus.

„Su šia komanda turėjome tikrai daug vilčių ir lūkesčių. Šauniai pasirodė visi komandos nariai. Labai gerai startavo jauniausias mūsų komandos narys Tadas Dementavičus. O su Simonu Krėpšta bėgti vienoje komandoje man yra didelė garbė. Simonas yra laimėjęs savo pirmąjį Lietuvos čempiono titulą estafečių varžybose su mano tėčiu dar prieš 20 metų. O dabar toje pačioje komandoje su Simonu bėgu aš. Tai neeilinis žmogus ir man labai smagu būti tokioje komandoje“, – džiaugėsi A. Bartkevičius.

Moterų estafečių varžybose kiekvienai dalyvei reikėjo įveikti apie 5,2 km distanciją su 17 kontrolinių punktų.

Lietuvos čempionėmis tapo „Ąžuolo“ orientacininkės Emilija Tamoševičiūtė, Indrė Valaitė ir Kastė Rutkauskaitė. Čempionės trasoje užtruko 2 val. 7 min. 36 sek. Antrą vietą užėmusi „Fortūnos“ komanda Miglė Sušinskaitė, Aistė Traubienė ir Judita Traubaitė nuo čempionių atsiliko vos 30 sek. Trečioje vietoje finišavo „Igtisa“ komanda Evelina Bacienė, Vesta Aleliūnienė ir Gabija Ražaitytė-Saunorienė.

Iš viso estafečių varžybose dalyvavo net 163 komandos.

Paskutinis šiais metais Lietuvos orientavimosi sporto bėgte čempionatas vyks labai ilgoje trasoje spalio 2 d. Kazokiškių miške.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją