Moterų komandą sudarė Aušrinė Kutkaitė, Indrė Valaitė ir Gabija Ražaitytė. Lietuvės, kurios praėjusių metų planetos pirmenybėse buvo 13-os, trasoje užtruko 2 val. 5 min. 55 sek.

I. Valaitė pasakojo, kad pirmoji trasos dalis buvo ganėtinai lygioje vietovėje, o jai įpusėjus teko kovoti su kalnais.

„Prasidėjo kalnai, todėl buvo labai sunku fiziškai, tiek dėl pakilimų, tiek dėl pačios vietovės, nes buvo labai tanki augmenija ir daug išvirtusių medžių. Man pačiai šiandien sunkiausia buvo fiziškai įveikti trasą, o orientuotis sekėsi neblogai, padariau tik vieną pusantros minutės klaidą, bėgdama iškart prieš žiūrovų punktą.

Komandos pasirodymą vertinu neblogai, pavyko pagerinti praėjusių metų rezultatą, bet žinoma, iškovoti vietą dešimtuke būtų buvę smagiau, nedaug mums iki jo trūko“, – po trasos pasakojo antrajame estafečių etape bėgusi I. Valaitė.

Pasaulio čempionėmis tapo Šveicarijos orientacininkės (1 val. 45 min. 3 sek.). Sidabro medalius pelnė švedės (1:45.18), o bronzos – rusės (1:47.20).

Lietuvos vyrų komandą sudarė Vilius Aleliūnas, Jonas Vytautas Gvildys ir Simonas Krėpšta. Pirmajame etape startavęs V. Aleliūnas iš trasos grįžo 20-as kartu su beveik 4 minučių atsilikimu nuo lyderio. Estafetę perėmęs J. V. Gvildys komandos poziciją pakėlė iki 13-osios, o paskutiniame etape startavusiam S. Krėpštai šią poziciją pavyko išlaikyti iki galo.

„Miškas buvo nešvarus, daug privirtusių medžių. Reikėjo įveikti nemažai kalnų, todėl nebuvo įmanoma išvystyti didelio greičio. Kiek pasakojo pirmu etapu bėgęs Vilius Aleliūnas, jis taip pat trasą įveikė be didesnių klaidų, tačiau jam buvo labai sunku fiziškai atsilaikyti su lyderiais, ypač trasos pabaigoje, o nuo pirmųjų komandų atsiliekant daugiau kaip 3 minutes, jau yra sunku kovoti dėl aukštų vietų. Manau, kad pasirodėme pagal galimybes“, – įspūdžiais dalinosi J. V. Gvildys.

Tarp vyrų nugalėjo Norvegijos orientacininkai (1:47.26). Vos 4 sek. nuo čempionų atsiliko Šveicarijos sportininkai. Bronzos medaliai atiteko prancūzams.

Penktadienį sportininkams poilsio diena, o čempionatas baigsis šeštadienį varžybomis ilgojoje distancijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją