Slidinėjimo technikos pradžioje mokoma "darželyje" specialiai parengti instruktoriai. Neregys slidininkas šliuožia pirmas, o paskui jį šliuožia instruktorius. Neregys vilki specialiais ženklais pažymėtą ryškiai geltoną striukę.

Tarp neregio ir instruktoriaus veikia radijo ryšys. Neregys slidininkas turi ausinę, o instruktorius – mikrofoną. Instruktorius žodžiais nusako kuria kryptimi reikia pasisukti, šliuožti greičiau ar lėčiau, nusako trasos šlaito ypatumus, praneša, ar trasa plati, siaura, stati ar lėkšta.

Pirmąją dieną K. Verbliugevičius mokėsi slidinėjimo technikos "darželyje", antrąją - susipažino su mėlyna ir raudona trasomis.

Ketvirtą dieną lietuvis jau įveikė juoda spalva pažymėtą trasą, o penktąją dieną Karolis šliuožė jau nuo aukščiausios slidinėjimo vietovėje esančios Corviglia trasos, įsikūrusios 3057 m virš jūros lygio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją